Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Νέο Renault Twingo: Ντεμπούτο ως ηλεκτρικό με τιμή 20.000 ευρώ
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Renault Twingo: Ντεμπούτο ως ηλεκτρικό με τιμή 20.000 ευρώ

4.740 Επισκέψεις στο άρθρο (16/11/2023)

- Στις αγορές το 2026 με τιμή κάτω από 20 χιλιάρικα.
- Σχεδίαση εμπνευσμένη από το πρώτο Twingo.
- Η Renault υπόσχεται κατανάλωση 10 kWh/100 χλμ.
- Θα κατασκευαστεί στην Ευρώπη από την Ampere.

Στις αγορές το 2026 με τιμή κάτω από 20 χιλιάρικα

Το πρωτότυπο του νέου Renault Twingo αποκάλυψε η γαλλική μάρκα. Στην 4η γενιά του το μοντέλο θα έρθει ως ένα προσιτό αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με αρχική τιμή κάτω από 20.000 ευρώ. Θα είναι διαθέσιμο στις αγορές από το 2026 και σχεδιαστικά θα είναι εμπνευσμένο από το αρχικό Twingo της δεκαετίας του 90. Η Ampere, η νέα μάρκα του Ομίλου Renault για τα ηλεκτρικά, θα αναλάβει την κατασκευή του, που θα γίνει στην Ευρώπη.

Σχεδίαση εμπνευσμένη από το πρώτο Twingo

Η εμφάνιση του νέου πρωτότυπου του Twingo απέχει πολύ από το απερχόμενο μοντέλο. Όπως προαναφέραμε το νέο μοντέλο έχει στρέψει το βλέμμα του στο παρελθόν και συγκεκριμένα στο Twingo της πρώτης γενιάς, αποτελώντας επί της ουσίας μία μοντέρνα εκδοχή εκείνου του αυτοκινήτου. Αυτό φαίνεται πολύ εύκολα από το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων, που όμως είναι πλέον τεχνολογίας LED. Οι χειρολαβές για τις μπροστινές πόρτες ενσωματώνονται σε έναν φωτισμένο κύκλο, ενώ οι πίσω κρύβονται διακριτικά στις πίσω κολόνες. Το τελευταίο στοιχείο επιτρέπει στο Twingo να αγκαλιάσει την πρακτικότητα ενός πεντάθυρου αμαξώματος, διατηρώντας παράλληλα την οπτική του προκατόχου που προσφέρονταν με τρεις πόρτες. 

Η Renault υπόσχεται κατανάλωση 10 kWh/100 χλμ.

Η Renault δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει προδιαγραφές για το σύστημα κίνησης του επερχόμενου Twingo, εκτός φυσικά από το γεγονός ότι μιλάμε για αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Είπε όπως πως η κατανάλωσή του θα είναι η καλύτερης της κατηγορίας φτάνοντας, μιλώντας για 10 kWh/100 χλμ.

Θα κατασκευαστεί στην Ευρώπη από την Ampere

Το νέο Twingo θα τοποθετηθεί κάτω από το ηλεκτρικό Renault 5, ενώ θα βασίζεται στην πλατφόρμα «AmpR Small». Ο σχεδιασμός, η μηχανική και η παραγωγή θα είναι ευθύνη της Ampere, της νέας μάρκας που ίδρυσε ο Όμιλος Renault για τα ηλεκτρικά του. Μάλιστα η παραγωγή όλων των αυτοκινήτων της Ampere, όπως και του Twingo θα γίνεται στην Ευρώπη.    

Mercedes
VITO POSO KALO EINAI