Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Νέο Toyota RAV4: Έρχεται μέσα στο 2025, χωρίς μεγάλες αλλαγές

 Σχολιάστε 
6.398 Επισκέψεις στο άρθρο (30/7/2024)
Νέο Toyota RAV4: Έρχεται μέσα στο 2025, χωρίς μεγάλες αλλαγές

- Η Toyota διατηρεί τη συνταγή της επιτυχίας, για αυτό δεν περιμένουμε μεγάλες διαφοροποιήσεις στη νέα γενιά του εμβληματικού SUV
- Θα υπάρχει ένας «εκμοντερνισμός» του μοντέλου
- Αναμένεται το 2025, θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα & θα έχει βασικά χαρακτηριστικά της υπάρχουσας γενιάς
- 2ο σε παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκίνητο του 2023, σαρώνει στις ΗΠΑ

Η Toyota διατηρεί τη συνταγή της επιτυχίας, για αυτό δεν περιμένουμε μεγάλες διαφοροποιήσεις στη νέα γενιά του εμβληματικού SUV

Το Toyota RAV4 δεν είναι ένα τυχαίο αυτοκίνητο, ειδικά για την ιαπωνική μάρκα αλλά και γενικά για τον κόσμο της αυτοκίνησης. Μιλάμε για τον πρόδρομο των SUV μοντέλων, ένα αυτοκίνητο που «ζει» εδώ και 30 χρόνια και συνεχίζει να σαρώνει στις πωλήσεις, παρότι μετράμε αισίως την 5η γενιά. Επειδή, λοιπόν, η συνταγή της επιτυχίας παραμένει, η Toyota δεν προσανατολίζεται σε μεγάλες αλλαγές στο νέο Toyota RAV4, το οποίο θα έρθει στην θέση του υπάρχοντος που βρίσκεται στις αγορές από το 2018.

Θα υπάρχει ένας «εκμοντερνισμός» του μοντέλου

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν λιγοστές πληροφορίες σχετικά με κινητήρια σύνολα και γενικότερα χαρακτηριστικά της 6ης γενιάς Toyota RAV4, για αυτό και οι πρόσφατες δηλώσεις από επίσημα χείλη της μάρκας ξεδιάλυναν σημαντικά το τοπίο. Μιλώντας, λοιπόν, στο Automotive News ο επικεφαλής προϊοντικού σχεδιασμού της Toyota Βορείου Αμερικής, Cooper Eriksen, απέκλεισε το ενδεχόμενο έντονων αλλαγών για να μην «πειραχθεί» η formula της επιτυχίας. «Αν αλλάξει κάτι, αυτό δεν θα είναι κάτι το δραματικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Κάτι τέτοιο σημαίνει πως η νέα γενιά του RAV4 θα αφορά περισσότερο έναν «εκμοντερνισμό» του μοντέλου, το οποίο πρώτα και κύρια πρέπει να παραμένει σύμφωνο με τις «πράσινες» επιταγές των ρύπων στις αγορές στις οποίες θα πωλείται.

Αναμένεται το 2025, θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα & θα έχει βασικά χαρακτηριστικά της υπάρχουσας γενιάς

Ο Eriksen απέφυγε να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για το λανσάρισμα της νέας γενιάς, όμως από ό,τι φαίνεται μέσα στο 2025 θα υπάρχουν… εξελίξεις. Από εκεί και πέρα, μπορούμε να συμπεράνουμε πως το νέο Toyota RAV4 πιθανώς να ακολουθήσει την λογική των C-HR και Prius που πρόσφατα λανσαρίστηκαν σε νέες γενιές. Δηλαδή, δεν θα χρησιμοποιήσει νέα πλατφόρμα, αλλά θα κατασκευαστεί πάνω στην υπάρχουσα αρχιτεκτονική.
 
Ταυτόχρονα, θα κρατήσει στοιχεία και από το τρέχον μοντέλο, στοιχεία τα οποία το έχουν εξάλλου καταστήσει και best-seller. «Το μέγεθος, το πακέτο παροχών που προσφέρει, το επίπεδο απόδοσης και οι τεχνολογίες είναι χαρακτηριστικά που δεν θέλουμε να αλλοιώσουμε», δήλωσε ο Eriksen.

2ο σε παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκίνητο του 2023, σαρώνει στις ΗΠΑ

Και η αλήθεια είναι πως η τεράστια επιτυχία του RAV4, ειδικά στην αμερικάνικη αγορά, δεν αφήνει περιθώρια για πειραματισμούς. Στις ΗΠΑ, το πρώτο εξάμηνο του 2024 το RAV4 αντιπροσωπεύει το 25% των SUV πωλήσεων της Toyota, με τους ανθρώπους της μάρκας να περιμένουμε 500.000 πωλήσεις συνολικά για το 2024. Θυμίζουμε ότι πέρσι το Toyota RAV4 ήταν το 2ο κορυφαίο αυτοκίνητο σε πωλήσεις παγκοσμίως.

Toyota
SEAT XENOIASTOI