Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Νέο Xiaomi SU7: Το πρώτο αυτοκίνητο Xiaomi αποδίδει έως 673 PS
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Xiaomi SU7: Το πρώτο αυτοκίνητο Xiaomi αποδίδει έως 673 PS

6.846 Επισκέψεις στο άρθρο (16/11/2023)

- Διέρρευσε το πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi
- Εμφάνιση που «φέρνει» σε Porsche Taycan
- Από 299 έως 673 άλογα στην τετρακίνητη έκδοση
- Θα έχει Xiaomi λογισμικό

Διέρρευσε το πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi

Μπορεί το αυτοκίνητο της Apple να απέχει αρκετά από το να μπει σε παραγωγή, ένας όμως από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της, η Xiaomi, δηλώνει έτοιμη να παρουσιάσει το νέο SU7, το πρώτο της αυτοκίνητο, εικόνες και πληροφορίες για το οποίο διέρρευσαν από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Κίνας. Oι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο πως η τιμή του θα είναι λίγο μικρότερη από 40.000 ευρώ.

Εμφάνιση που «φέρνει» σε Porsche Taycan

Το SU7 θα κατασκευαστεί από την BAIC (Beijing Automotive Industry Holding Co Ltd) εκ μέρους της Beijing Xiaomi, δηλαδή του τμήματος της Xiaomi που θα ασχολείται με την παραγωγή αυτοκινήτων. Από τις εικόνες, μπορούμε να παρατηρήσουμε πως θα κλέψει τις εντυπώσεις χάρη στις μεγάλες του καμπυλωτές επιφάνειες, οι οποίες το κάνουν να δείχνει αρκετά μυώδες, ιδιαίτερα στο πίσω μέρος, τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα και την έντονα coupe οροφή του. Πίσω, τα φώτα ενώνονται μεταξύ τους μέσω μιας μαύρης φάσας, ενώ πιο ψηλά δεσπόζει το όνομα της εταιρείας.

Από 299 έως 673 άλογα στην τετρακίνητη έκδοση

Λιγοστές είναι οι πληροφορίες για το κινητήριο σύνολο του SU7, καθώς μέχρι αυτή την στιγμή γνωρίζουμε μόνο πως θα τροφοδοτείται από ένα ηλεκτροκινητήρα που θα είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα και θα αποδίδει 299 άλογα. Το μοντέλο θα έχει και τετρακίνητη έκδοση με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, με την συνδυαστική ισχύ να εκτοξεύεται στα 673 άλογα και τη μέγιστη τελική ταχύτητα στα 265 χλμ./ώρα. Πιθανή είναι η χρησιμοποίηση ενός 1.500άρη κινητήρα ως range extender, ωστόσο μέχρι στιγμής η παρουσία του δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Θα έχει Xiaomi λογισμικό

Ως αυτοκίνητο της Xiaomi, είναι λογικό κανείς να περιμένει πως η διασυνδεσιμότητα μεταξύ του smartphone και το αυτοκινήτου θα φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Αυτό είναι κάτι που υπόσχεται η Xiaomi και για αυτό, η εταιρεία ενημερώνει πως το ηλεκτρικό SU7 θα έχει το HyperOS λειτουργικό σύστημα που αναπτύχθηκε στις εγκαταστάσεις της, ειδικά για smartphone και «έξυπνα» αυτοκίνητα.

Toyota
VW