Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Νέο ηλεκτρικό B-SUV από την Ford σε «ηλεκτρισμένο» εργοστάσιο

4.466 Επισκέψεις στο άρθρο (2/9/2021)

Στις εγκαταστάσεις του επανασχεδιασμένου εργοστασίου Cologne Electrification Center η Ford θα προετοιμάζει τα αμαξώματα στο πλαίσιο της συναρμολόγησης ενός νέου, αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου μαζικής παραγωγής από το 2023 και μετά.

Η Ford έχει υποσχεθεί ότι κάθε μοντέλο στην ευρωπαϊκή της γκάμα θα είναι διαθέσιμο ως Plug-In υβριδικό (PHEV) ή αμιγώς ηλεκτρικό (EV) έως τα μέσα του 2026, πριν η γκάμα της να γίνει πλήρως ηλεκτρική έως το 2030. Μάλιστα πέραν των επιβατικών, ίδιες είναι οι βλέψεις της Ford και για τα επαγγελματικά, όπου και αναμένει πως τα δύο τρίτα των πωλήσεων της στην Ευρώπη έως το 2030 θα καλύπτεται από PHEV και ηλεκτικές εκδόσεις. Προχωρώντας λοιπόν προς αυτή την κατεύθυνση, η Ford Ευρώπης προχωρά στην ανακαίνιση της ευρωπαϊκής έδρας της στην Κολωνία της Γερμανίας.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Οι πρώτες εργασίες κατασκευής είναι τώρα σε εξέλιξη για τη μεταμόρφωση του εργοστασίου συναρμολόγησης της Ford στο Niehl της Κολωνίας σε νέο Κέντρο Εξηλεκτρισμού (Cologne Electrification Center). Οι υπεύθυνοι εξέλιξης κατεδάφισαν ένα παροπλισμένο κτίριο των εγκαταστάσεων για να δημιουργήσουν χώρο για το νέο κτίριο υψηλής τεχνολογίας, το οποίο θα χρησιμοποιείται για την προετοιμασία των αμαξωμάτων στο πλαίσιο της συναρμολόγησης ενός νέου, αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου μαζικής παραγωγής.

Αναφορικά με το μοντέλο, η Ford θα κατασκευάσει ένα νέο μικρό ηλεκτρικό SUV πάνω στην MEB πλατφόρμα της Volkswagen, για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχει αναπτύξει ο όμιλος. Το όνομα που θα έχει το μοντέλο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ωστόσο γνωρίζουμε πως θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα κατασκευαστεί στο «Κέντρο Εξηλεκτρισμού» της Ford στην Γηραιά Ήπειρο.
 
Ο επανασχεδιασμός του εργοστασίου του Niehl αποτελεί ένα σημαντικό βήμα που θα βοηθήσει τη Ford να πραγματοποιήσει τα σχέδιά της για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον. Το Cologne Electrification Center θα χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες κατασκευής αυτοκινήτων και θα είναι έτοιμο να ενταχθεί στην παραγωγή το 2023. Πρόκειται για ένα απαιτητικό project, καθώς οι αρχιτέκτονες θα πρέπει να κατασκευάσουν μία εγκατάσταση μήκους 26 μέτρων, πλάτους 25 μέτρων και μήκους 100 μέτρων σε μία πυκνοδομημένη περιοχή με κτίρια όπου συναρμολογούνται οχήματα από το 1931. Το νέο κτίριο θα επεκτείνει μία από τις βασικές οδούς κυκλοφορίας στις εγκαταστάσεις του Niehl.
 
Η κατεδάφιση του παροπλισμένου κτιρίου προγραμματίστηκε κατά το θερινό κλείσιμο του εργοστασίου του Niehl προκειμένου η απομάκρυνση μπάζων με όγκο 5.000 κυβικών μέτρων να μην εμποδίζει την τρέχουσα παραγωγή οχημάτων. Το νέο κτίριο θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου του 2022, ενώ θα ακολουθήσει η εγκατάσταση των μηχανημάτων.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Autotriti.gr
home pro