ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ένα νέο τρόπο για να βάφει τα μοντέλα της, τα οποία έχουν στο αμάξωμά τους δύο διαφορετικά χρώματα, εφαρμόζει η Audi.

Nέος τρόπος βαψίματος από την Audi

2.416 Επισκέψεις στο άρθρο (2/7/2018)

Ένα νέο τρόπο για να βάφει τα μοντέλα της, τα οποία έχουν στο αμάξωμά τους δύο διαφορετικά χρώματα, εφαρμόζει η Audi, μέσω του οποίου κερδίζεται πολύτιμος χρόνος αλλά και χρήμα.

Τα μοντέλα που έχουν διαφορετικό χρώμα στην οροφή τους σε σχέση με το υπόλοιπο αμάξωμα έχουν αποδειχτεί πιο μπελαλίδικα για τις εταιρείες, καθώς προκειμένου να ψεκαστεί το διαφορετικό χρώμα, πρέπει πρώτα να καλυφθούν τα σημεία του αμαξώματος, όπου το ένα χρώμα συναντάει το άλλο.
 
Αυτή η διαδικασία γίνεται με το χέρι και όπως είναι φυσικό απαιτεί περισσότερο χρόνο αλλά και χρήμα προκειμένου να έρθει εις πέρας και το αυτοκίνητο να αποκτήσει τη διχρωμία. Ωστόσο η Audi αναφέρει πως δοκιμάζει ένα νέο σύστημα βαψίματος το οποίο της «λύνει» τα χέρια.
Σύμφωνα με την γερμανική φίρμα χρησιμοποιείται ένα όργανο υψηλής ακρίβειας ελεγχόμενο από ρομπότ, το οποίο μέσω λέιζερ μετρά την ένωση της οροφής με αυτή του πλαϊνού πάνελ πριν ξεκινήσει η διαδικασία ψεκασμού του χρώματος, ενώ στη συνέχεια θα αρχίζει να ψεκάζει το σωστό χρώμα στο σωστό σημείο με ακρίβεια έως 1 χιλιοστό, προκειμένου να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 
Βάση αυτού του τρόπου βαψίματος η εταιρεία καταναλώνει λιγότερο χρώμα, ενώ δεν είναι απαραίτητα τα υλικά που πρέπει να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να καλυφθούν τα μέρη του αμαξώματος, όπως συνέβαινε με τον παλιό τρόπο. Με τη νέα αυτή μέθοδο η Audi αναφέρει πως κερδίζει χρήμα αλλά και χρόνο, ενώ παράλληλα αποφέρει και οφέλη στο περιβάλλον.
 
Η γερμανική μάρκα δοκιμάζει πιλοτικά τη μέθοδο στο Ingolstadt της Γερμανίας στα αυτοκίνητα που έχουν διαφορετικό χρώμα στην οροφή και μαύρο χρώμα στο αμάξωμα, ενώ σχεδιάζει να θέσει αυτή τη διαδικασία στην παραγωγή από το 2019.

FORD
ΜΟΤΟ