Νικητής στο Dakar o Sainz που έγραψε ιστορία με την Audi!

Νικητής στο Dakar o Sainz που έγραψε ιστορία με την Audi!

4.835 Επισκέψεις στο άρθρο (19/1/2024)

- Nίκησε με τέταρτο διαφορετικό κατασκευαστή.
- Έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία νικητής του Dakar.
- Το Audi RS Q e-tron το πρώτο ηλεκτροκίνητο που κερδίζει το Dakar.
- Τρίτος ο μυθικός Loeb, δεύτερος ο de Mevius.

Ολοκληρώθηκε το Dakar για το 2024

Ιστορία έγραψε ο Carlos Sainz, ο οποίος στα 61 του χρόνια αναδείχτηκε νικητής του Dakar. Μαζί με τον έμπειρο Ισπανό οδηγό, ιστορία έγραψε και η Audi, αφού για πρώτη φορά ένα ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό, όπως το RS Q e-tron κατέκτησε τη νίκη στο ομώνυμο ράλλυ. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Guillaume de Mevius (Toyota), ενώ τρίτος ο θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Sebastien Loeb (Bahrain Raid Xtreme).

Nίκησε με τέταρτο διαφορετικό κατασκευαστή

Κατακτώντας την πρώτη θέση στο Dakar του 2024 ο Sainz έφτασε σε ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα αφού πλέον είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία νικητής του εν λόγω ράλλυ. Αυτή ήταν η 4η συνολικά νίκη του Sainz στο Dakar, κάτι που έκανε με τέταρτη διαφορετική ομάδα  μετά τις Volkswagen το 2010, Peugeot το 2018, με ΜΙΝΙ το 2020. Την ίδια στιγμή ο αειθαλής Ισπανός μετράει δύο πρωταθλήματα στο WRC (1990 και 1992). Για την ιστορία να θυμίσουμε πως ο Carlos Sainz είχε την πρώτη του νίκη στο WRC το 1990 στο Ράλλυ Ακρόπολις, στο οποίο το 2005 ολοκλήρωσε την πορεία του στη διοργάνωση, αγωνιζόμενος για τελευταία φορά!!!

Τρίτος ο Loeb, δεύτερος ο de Mevius

Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Carlos Sainz δεν κέρδισε κάποια ειδική διαδρομή , αλλά ήταν συνεπής και απέφυγε τα προβλήματα. Ενώ οι αντίπαλοι, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης απειλής του 61χρονου Ισπανού, του Sebastien Loeb αντιμετώπισαν προβλήματα που επέτρεψαν στον Sainz να παραμείνει μπροστά. Ο εννιά φορές πρωταθλητής του WRC, Loeb είδε τις πιθανότητες νίκης του να εξανεμίζονται λόγω μηχανικών προβλημάτων αυτή την εβδομάδα, τερματίζοντας τελικά τρίτος στη γενική κατάταξη πίσω από το Toyota του Βέλγου Guillaume de Mevius, ο οποίος υστέρησε σε σχέση με τον Sainz κατά 1 ώρα 20 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα.

Το Audi RS Q e-tron το πρώτο ηλεκτροκίνητο που κερδίζει το Dakar

Τέλος, σε ότι αφορά το Audi RS Q e-tron, που οδήγησε στη νίκη ο Sainz, πρόκειται για το πρώτο ηλεκτροκίνητο που κατακτά το Dakar. Το... θηρίο της Audi, έχει έναν κινητήρα 2,0 λίτρων που λειτουργεί ως γεννήτρια παραγωγής ενέργειας για τη φόρτιση μίας μπαταρίας, που με τη σειρά της τροφοδοτεί δύο ηλεκτροκινητήρες που είναι τοποθετημένοι στους δύο άξονες και είναι υπεύθυνοι για την κίνηση του οχήματος.

Συνέχεια του άρθρου >>>
EUROINS PASXA
KIA