Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Νορβηγία: Πουλάει η Ford Mustang Mach-E σαν ζεστό ψωμί

4.015 Επισκέψεις στο άρθρο (2/6/2021)

Την πρώτη θέση στις πωλήσεις της μικρής αλλά ισχυρής νορβηγικής αγοράς κατέκτησε τον Μάιο του 2021 η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E.

Η Νορβηγία θεωρείται από πολλούς ως μία δοκιμαστική αγορά για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα αφού είναι γεγονός πως έχει «αγκαλιάσει» την ηλεκτροκίνηση περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης, ίσως και του κόσμου. Άλλωστε το γεγονός πως πέρυσι τα ηλεκτρικά οχήματα ξεπέρασαν σε πωλήσεις εκείνα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, έρχεται να επιβεβαιώσει το αληθές του λόγου.
 
Αλλά οι Νορβηγοί όπως φαίνεται δε σταματούν εκεί. Σύμφωνα με τη νορβηγική Ομοσπονδία Δρόμων, τον Μάιο του 2021, τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία αποτελούσαν το 60,4% όλων των πωλήσεων. Συνολικά, 14.063 νέα οχήματα ταξινομήθηκαν στη Νορβηγία τον Μάιο του 2021, αύξηση 75% από τα 8.000 οχήματα που πωλήθηκαν τον Μάιο του 2020. Ακόμα πιο εντυπωσιακά είναι τα στατιστικά της Mustang Mach-E που αποτελούσε σχεδόν το 10% όλων των νέων πωλήσεων τον περασμένο μήνα, με συνολικά 1.384 μονάδες.
 
Το δεύτερο όχημα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις τον Μάιο του 2021 ήταν το υβριδικό Toyota RAV4 με 853 μονάδες, ενώ ακολούθησαν τα επίσης αμιγώς ηλεκτρικά Skoda Enyaq (795) και Volkswagen ID.4 (774). Μιλώντας για τους αριθμούς στην ιδιαίτερη αγορά της Νορβηγίας, είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί πως το Tesla Model 3 με 504 πωλήσεις υποχώρησε στην 6η θέση, κάτι που ίσως να αποτελεί το σημάδι πως η αξιοπιστία των ηλεκτρικών οχημάτων που προσφέρονται από τις υπόλοιπες μάρκες να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στο μυαλό των καταναλωτών.

Toyota
Citroen