Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ντεμπούτο για τη νέα BMW X3

8.216 Επισκέψεις στο άρθρο (19/6/2024)
Ντεμπούτο για τη νέα BMW X3
15 Φωτογραφίες »

- 4η γενιά για την Χ3.
- Μεγαλύτερη σε διαστάσεις από την προηγούμενη.
- Με Curved οθόνη στην καμπίνα και μεγαλύτερο βασικό εξοπλισμό.
- Υβριδική, βενζίνη-diesel έως 398 άλογα.

4η γενιά για την Χ3

Πρεμιέρα έκανε η νέα BMW X3. Το βαυαρικό SUV στην 4η γενιά του έρχεται με υβριδική ισχύ, curved οθόνη στην καμπίνα και πιο σπορ σχεδίαση. Διαθέσιμη θα είναι και η αμιγώς ηλεκτρική iX3 που αναμένεται το επόμενο έτος.

Μεγαλύτερη σε διαστάσεις από την προηγούμενη

Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση και τις διαστάσεις της, η νέα BMW X3 είναι 34 χιλιοστά μακρύτερη από την προκάτοχό της έχοντας μήκος 4.755 χλστ., ενώ το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 29 χλστ. φτάνοντας τώρα στα 1.920 χλστ.. Σε συνδυασμό με την μείωση του ύψους του οχήματος στα 1.660 χλστ. (-25 χλστ.) και τα φαρδύτερα μετατρόχια, η νέα BMW X3 διαθέτει μια πιο σπορτίφ εμφάνιση. Η μεγάλη μάσκα νεφρών της BMW στο κατακόρυφο εμπρός μέρος της νέας BMW X3 είναι και πάλι το σήμα κατατεθέν και κοσμείται από  κάθετα και διαγώνια διατεταγμένες μπάρες. Τα φώτα ημέρας, τα πλαϊνά φώτα και τα φλας στους προβολείς LED έχουν σχεδίαση «L», ενώ προαιρετικά υπάρχει η δυνατότητα φωτισμού της γρίλιας καθώς και σχεδιαστικές λεπτομέρειες σε μπλε χρώμα, όπως και τα φώτα M Shadowline. 

Όλες οι εκδόσεις, εκτός από την BMW X3 M50 xDrive, διαθέτουν ενσωματωμένες απολήξεις εξάτμισης που δεν είναι ορατές στον πίσω προφυλακτήρα. Επίσης, η νέα BMW X3 εξοπλίζεται στάνταρ με ζάντες ελαφρού κράματος με διάμετρο 18 ιντσών, ενώ διατίθενται επίσης ζάντες 20 και 21 ιντσών ως εργοστασιακή επιλογή. Το προαιρετικό πακέτο M Sport προσφέρει ζάντες 19 ιντσών και νέα χαρακτηριστικά που αυξάνουν την αεροδυναμική.  

Με curved οθόνη στην καμπίνα και μεγαλύτερο βασικό εξοπλισμό

Στην καμπίνα τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας Χ3 είναι η κυρτή οθόνη BMW Curved Display (ψηφιακός πίνακας οργάνων και οθόνης αφής για το infotainment), το BMW Interaction Bar, τα τιμόνια με επίπεδο κάτω μέρος και ο νέας σχεδίασης μοχλός επιλογής ταχυτήτων. ¶λλα ειδικά για το μοντέλο χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν στοιχεία φωτισμού σε χρώμα αντίθεσης στην κεντρική κονσόλα και στις επενδύσεις των θυρών.
Σε ότι αφορά τους χώρους, η μάρκα υπόσχεται πως το πορτμπαγκάζ μπορεί να αυξηθεί από 570 έως και 1.700 λίτρα, ενώ η μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης είναι 2.500 κιλά, ανάλογα με την παραλλαγή του μοντέλου.

Από κει και πέρα η νέα BMW X3 είναι στάνταρ εξοπλισμένη με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα σπορ καθίσματα με επένδυση Econeer. Παράλληλα, η BMW υπογραμμίζει πως το  ντεμπούτο του σε μοντέλο της BMW κάνει ο προαιρετικός πίνακας οργάνων Luxury, ο οποίος είναι κατασκευασμένος από ανακυκλωμένο πολυεστέρα. H ΒΜW υποστηρίζει πως ο βασικός εξοπλισμός της Χ3 είναι πλουσιότερος σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο και μέσα σε αυτόν βρίσκονται πολλά συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης, όπως τα Driving Assistant και Parking Assistant.

Υβριδική, βενζίνη-diesel έως 398 άλογα

Σε ότι αφορά τα συστήματα κίνησης που θα εξοπλίζουν τη νέα BMW X3, όλα θα έχουν υβριδική φύση, ενώ παρούσες είναι τόσο οι επιλογές βενζίνης, όσο και diesel. Η BMW X3 20 xDrive εξοπλίζεται από ήπια υβριδικό (48βολτ) τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 2,0 λίτρων με ισχύ 208 ίππων. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας diesel, επίσης με χωρητικότητα 2,0 λίτρων, κάτω από το καπό της νέας BMW X3 20d xDrive προσφέρει 197 άλογα, την ώρα που ένας εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας diesel θα προστεθεί στη γκάμα της νέας BMW X3 το καλοκαίρι του 2025. Όλες οι κινητήριες μονάδες συνδυάζονται με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic, το οποίο περιλαμβάνει στάνταρ paddles αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι.
 
Σε ότι αφορά την Plug-in υβριδική BMW X3 30e xDrive. Το σύστημα κίνησης αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων που συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic. Αυτοί ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη συνολική παραγόμενη ισχύ να φτάνει τα 299 άλογα. Η ηλεκτρική αυτονομία της PHEV X3 σύμφωνα με τη μάρκα ορίζεται έως 90 χιλιόμετρα. Η μονάδα συνδυασμένης φόρτισης Combined Charging Unit επιτρέπει τη φόρτιση AC στα 11 kW, στάνταρ. 
 
Το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας, η νέα BMW X3 M50 xDrive, διαθέτει τον ισχυρότερο εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλο M Performance. Ο κινητήρας M TwinPower Turbo των 3,0 λίτρων συνδυάζεται και σε αυτή την περίπτωση με ήπια υβριδική τεχνολογία 48 βολτ. Η μέγιστη απόδοση ορίζεται στα 398 άλογα και μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς μέσω του οκτατάχυτου κιβωτίου Steptronic Sport. Η BMW X3 M50 xDrive επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα. Μελλοντικά θα ακολουθήσει και η αμιγώς ηλεκτρική iX3.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Autotriti.gr
Autotriti.gr