Ντεμπούτο για τις ανανεωμένες BMW Σειρά 4 Gran Coupe & BMW i4

2.300 Επισκέψεις στο άρθρο (25/4/2024)
Ντεμπούτο για τις ανανεωμένες BMW Σειρά 4 Gran Coupe & BMW i4
7 Φωτογραφίες »

- Τον Ιούλιο μπαίνουν στην παραγωγή
- Σε βενζίνη και diesel, τώρα και με ήπια υβριδική τεχνολογία
- Με νέα φώτα μπροστά και πίσω και ελαφρώς διαφοροποιημένη γρίλια
- Γνώριμο το τοπίο μέσα στην καμπίνα, ατού το iDrive 8.5

Τον Ιούλιο μπαίνουν στην παραγωγή

Λίγους μήνες αφότου η BMW παρουσίασε την ανανεωμένη Σειρά 4 coupe και cabrio, οι Βαυαροί αποκάλυψαν τα τετράθυρα αδελφάκια της, την Σειρά 4 Gran Coupe και την αμιγώς ηλεκτρική i4, τα οποία λαμβάνουν μικρές αλλαγές σε εμφάνιση και στο εσωτερικό, νέο infotainment και εξηλεκτρισμένους κινητήρες. Η παραγωγή των ανανεωμένων Σειρά 4 Gran Coupe και i4 θα ξεκινήσει τον Ιούλιο.

Σε βενζίνη και diesel, τώρα και με ήπια υβριδική τεχνολογία

Στην βάση υπάρχει και πάλι η έκδοση 420i με 184 άλογα, ενώ 430i xDrive Gran Coupe εφοδιάζεται με έναν 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο κινητήρα 245 ίππων. Στην περίπτωση της M440i xDrive Gran Coupe, το μοτέρ αποδίδει 374 άλογα και συνδυάζεται με ήπια υβριδική τεχνολογία που προσφέρει επιπλέον 11 ίππους. Σε όλες τις περιπτώσεις το κιβώτιο είναι 8τάχυτο αυτόματο. Στο diesel υπάρχουν η 420d Gran Coupé με 190 άλογα και η 430d xDrive με 286 άλογα, οι οποίες είναι επίσης ήπια υβριδικές. Όσον αφορά την i4, προσφέρεται σε 4 εκδόσεις M50 xDrive, eDrive40 eDrive35 και xDrive40 με ηλεκτρική τετρακίνηση και 401 άλογα.


Η ανανεωμένη BMW i4.
7 Φωτογραφίες »

Η ανανεωμένη BMW i4.

Με νέα φώτα μπροστά και πίσω και ελαφρώς διαφοροποιημένη γρίλια

Στο κομμάτι της εμφάνισης, τα μοντέλα έχουν τώρα νέα γραφικά, ενώ προαιρετικά μπορούν να λάβουν προσαρμοζόμενους LED προβολείς και laser πίσω φώτα δάνειο από τη M4 CSL. Νέα σχέδια υπάρχουν στις ζάντες, ενώ η BMW έχε αλλάξει ελαφρώς την γρίλια.

Γνώριμο το τοπίο μέσα στην καμπίνα, ατού το iDrive 8.5

Μέσα στην καμπίνα, υπάρχει επιλογή για δύο τιμόνια, ένα με 2 ακτίνες για τις απλές εκδόσεις και ένα πιο σπορ με επίπεδο τιμόνι και τρεις ακτίνες. Στο ταμπλό, υπάρχουν δύο οθόνες τοποθετημένες κολλητά μεταξύ τους, με την αριστερή να λειτουργεί ως πίνακας οργάνων και την δεξιά να υποστηρίζει το σύστημα infotainment iDrive 8.5, το οποίο έρχεται με μερικές αναβαθμίσεις, ειδικά στην i4.
 

test center
KIA