ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ντεμπούτο με κινητήρα υδρογόνου για τo Alpine Alpenglow
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ντεμπούτο με κινητήρα υδρογόνου για τo Alpine Alpenglow

1.956 Επισκέψεις στο άρθρο (13/10/2022)

Η Alpine παρουσίασε το πρωτότυπο Alpenglow με εξωπραγματικό σχεδιασμό και κινητήρα εσωτερικής καύσης που όμως «καίει» υδρογόνο!

Έδειξε το μέλλον της η Alpine

«Γεύση» από το μέλλον μας έδωσε σήμερα η Alpine η οποία παρουσίασε το Alpenglow, ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο με ριζικά αλλαγμένο σχεδιασμό που μας δείχνει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν τα μελλοντικά αυτοκίνητα της γαλλικής φίρμας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Με κινητήρα εσωτερικής καύσης που «καίει» υδρογόνο

Πριν το δούμε την ερχόμενη εβδομάδα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, η Alpine δεν αποκάλυψε τις τεχνικές προδιαγραφές του Alpenglow. Ωστόσο το σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι αρκετά ενδιαφέρον καθώς ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης είναι πλέον ουδέτερος ως προς το διοξείδιο του άνθρακα, αφού λειτουργεί με υδρογόνο. Η Alpine πιστεύει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να συνυπάρξουν μαζί με οχήματα που τροφοδοτούνται από κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου και έτσι ακριβώς εμπνεύστηκε το Alpenglow, που φέρει δύο κυλινδρικές δεξαμενές 700 bar, για να αποθηκεύεται το υδρογόνο.

Διάφανα πολλά μέρη του Alpenglow

Πέρα από το καινοτόμο σύστημα μετάδοσης κίνησης, το πρωτότυπο ξεχωρίζει χάρη στη διάφανη πίσω ενεργή αεροτομή του, ενώ διάφανα είναι τα πεντάλ, τα κουπιά του τιμονιού και κάποια τμήματα του καπό. Το Alpenglow εξοπλίζεται από τροχούς που μιμούνται τις νιφάδες χιονιού και αυτοί έχουν επίσης μια διαφανή επιφάνεια. Αναφορικά με τις διαστάσεις να πούμε πως εκτείνεται σε μήκος μεγαλύτερο από πέντε μέτρα και πλάτος πάνω από δύο μέτρα, ενώ έχει ύψος λιγότερο από ένα μέτρο.

Συνέχεια του άρθρου >>>
FORD
FORD LEASE RANGER