ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Ο Hamilton οδηγεί την Mercedes-AMG One (+video)

1.842 Επισκέψεις στο άρθρο (15/12/2020)

O Lewis Hamilton εκτός από τις υποχρεώσεις που έχει με την Mercedes-AMG στις πίστες, βοηθά και στην ανάπτυξη του υβριδικού AMG One hypercar που φοράει κινητήρα από την F1.


Ο εφτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 Lewis Hamilton βοηθά εδώ και χρόνια στην ανάπτυξη του υπέρ-αυτοκινήτου που ετοιμάζει η Mercedes-AMG.  Mε το One υπέρ-αυτοκίνητο να έχει σχεδιαστεί να φτάσει μέσα στο επόμενο έτος, ο Bρετανός πιλότος μπήκε στην θέση του οδηγού για να διαφημίσει τον ερχομό του μοντέλο σε μια νέα καμπάνια με την ονομασία «Αfter Work with Lewis Hamilton».

To προ-παραγωγής αυτοκίνητο είναι ντυμένο με ειδικό καμουφλάζ που συνδυάζει το μαύρο και το κόκκινο χρώμα, ένας συνδυασμός που σύμφωνα με τον πρόεδρο της Philipp Schiemer «θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην νέα τεχνολογία της φίρμας με όνομα E Performance».

O Ηamilton δήλωσε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σύντομα θα υπάρχει ένα hypercar με κινητήρα Formula 1. Πήραμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα με το μοτέρ αυτό το 2015 και έχω συμμετάσχει στην ανάπτυξη του μοντέλου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπόρεσα να οδηγήσω το Project One κατά την διάρκεια των γυρισμάτων και είμαι πολύ περήφανος για την προσπάθεια της εταιρείας. Αυτό το αυτοκίνητο είναι μοναδικό».

Η Mercedes-AMG One εξοπλίζεται με έναν V6 κινητήρα βενζίνης 1.600 κ.εκ και τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ με την συνδυαστική ισχύ να  ξεπερνά τα 1.000 άλογα. Η μέγιστη τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 350 χλμ./ώρα.
 

Mercedes
OPEL