Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ο Luca de Meo.

O Luca de Meo νέος CEO της Renault

1.583 Επισκέψεις στο άρθρο (29/1/2020)

Ο de Meo αφήνει τα ηνία της SEAT και αναλαμβάνει CEO της γαλλικής φίρμας από την 1η Ιουλίου 2020. Διαβάστε το βιογραφικό του.


O Luca de Meo, πρώην διευθύνων σύμβουλος της SEAT, είναι ο εκλεκτός της Renault για να αναλάβει την θέση του CEO, όπως έγινε γνωστό από την ίδια την μάρκα μέσω μιας επίσημης ανακοίνωσής της.

Ο de Meo θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από την 1η Ιουλίου και μέχρι τότε απαγορεύεται μέσω συμβολαίου να δώσει στην Renault πληροφορίες σχετικά με τα πλάνα και τις στρατηγικές του VW Group. Ο Ιταλός θα αντικαταστήσεις την Clotilde Delbos που ανέλαβε προσωρινά τα ηνία όταν ο Bollore άφησε την θέση του CEO λόγω κατηγοριών για κακοδιαχείριση. Στόχος του Διοικητικού Συμβουλίου της γαλλικής φίρμας είναι η Delbos να παραμείνει ως αναπληρωματική CEO.

H καριέρα του Luca de Meo ξεκίνησε από την Renault το 1992 και μετά από 5 χρόνια μετακινήθηκε στην Toyota. To 2002 μετακινήθηκε στην Fiat-Chrysler αναλαμβάνοντας υψηλές θέσεις σε Alfa Romeo, Fiat και Abarth και από το 2009 εργαζόταν στο VW Group παίρνοντας τα ηνία της SEAT, την οποία οδήγησε σε ρεκόρ πωλήσεων το 2018.

Ο de Meo λοιπόν έχει γνώση τόσο της γαλλικής όσο και της ιαπωνικής κουλτούρας, κάτι που θα του φανεί χρήσιμο αφού θα κληθεί να βελτιώσει τις σχέσεις της Renault με την Nissan. Ο de Meo γεννήθηκε στο Μιλάνο το 1967 και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά.
 

Peugeot - Toyota
CUSTOM VS MAXUS