Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ο Mick Schumacher πιστεύει πως έχει ελπίδες για επιστροφή στην F1

3.589 Επισκέψεις στο άρθρο (17/7/2024)
Ο Mick Schumacher πιστεύει πως έχει ελπίδες για επιστροφή στην F1
3 Φωτογραφίες »

- Από την ομάδα της Alpine στο WEC ξεκινάει η προσπάθεια επιστροφής του
- H μια κενή θέση στην Alpine έχει τρεις διεκδικητές
- Η επιστροφή στην F1 είναι μοναδικός στόχος του Schumacher

Από την ομάδα της Alpine στο WEC ξεκινάει η προσπάθεια επιστροφής του

Η καριέρα του Mick Schumacher στην Formula 1 δεν έχει εξελιχθεί όπως θα ήθελε ο 25χρονος οδηγός. Μετά και την κατάκτηση του τίτλου της Formula 2 το 2020, ο νεαρός Γερμανός, μεταπήδησε το 2021 σε μια ιδιαίτερα κακή στιγμή για την Haas. Το 2022 το μονοθέσιο βελτιώθηκε αισθητά ωστόσο η παρουσία του βετεράνου Kevin Magnusson, ξεγύμνωσε τις όποιες αδυναμίες τουν Schumacher, οι οποίες δεν είχαν φανεί το προηγούμενο έτος με ομόσταυλο τον γκαφατζή Mazepin. Όλη αυτή η κατάσταση οδήγησε και στην μη ανανέωση του συμβολαίου του έπειτα και από έντονη κριτική του τότε «αφεντικού» της αμερικανικής ομάδας Gunther Steiner. Από το 2023 ο Mick Schumacher ανέλαβε την θέση του αναπληρωτή οδηγού στην Mercedes AMG Petronas, στην τελευταία ομάδα του θρύλου πατέρα του Michael, ενώ από φέτος τρέχει με την ομάδα της Alpine στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC).

H μια κενή θέση στην Alpine έχει τρεις διεκδικητές

Πριν το τεστ ελαστικών που διεξήγαγε η Pirelli στην F1, ο Mick Schumacher, οδηγώντας ένα μονοθέσιο της McLaren, χαρακτήρισε ως κόντρα το τεστ ενάντια στον Jack Doohan ο οποίος και οδηγούσε μια Alpine. «Οι πιθανότητες μου για επιστροφή στην F1 είναι αρκετές. Πρέπει μα γυρίσω στην Formula 1 για να αποδείξω σε όλους τι αξίζω» δήλωσε ο Γερμανός με το «βαρύ» επώνυμο. Τον μήνα που μας πέρασε η Alpine επέκτεινε το συμβόλαιο του Pierre Gasly, αφήνοντας τους Sainz, Schumacher και Doohan σε μια κούρσα με έναν μόνο νικητή, ο οποίος και θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο Esteban Ocon.


Την κενή θέση στην Alpine βολιδοσκοπεί ο γιος του Γερμανού θρύλου
3 Φωτογραφίες »

Την κενή θέση στην Alpine βολιδοσκοπεί ο γιος του Γερμανού θρύλου

Η επιστροφή στην F1 είναι μοναδικός στόχος του Schumacher

«Αυτή την στιγμή η επιστροφή στην Formula 1 είναι επιτεύξιμος στόχος. Πρέπει να φροντίσω να μην αποκτήσω υπερβολική αυτοπεποίθηση, να συνεχίσω να επιμένω και να εξασφαλίσω ότι υπάρχει ένα σχέδιο Β σε περίπτωση που δεν πετύχει.
Κάποιοι πιστεύουν ότι μια επιστροφή στο grid το 2025 είναι βασικά η τελευταία ευκαιρία του Schumacher να αναβιώσει την αγωνιστική του καριέρα στη F1, αλλά ο ίδιος δεν το συμμερίζεται αυτό. «Ο στόχος μου ήταν πάντα η Formula 1, τώρα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποιες ευκαιρίες θα παρουσιαστούν. Αποφάσισα ότι θα περιμένω τη Formula 1 όσο χρειαστεί».

Peugeot - Toyota
CUSTOM VS MAXUS