Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ο 55χρονος Πορτογάλος Carlos Tavares, επικεφαλής της Renault, δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από το «τιμόνι» της γαλλικής φίρμας, καθώς θεωρεί ότι ολοκλήρωσε το έργο του εκεί.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ο 55χρονος Πορτογάλος Carlos Tavares, επικεφαλής της Renault, δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από το «τιμόνι» της γαλλικής φίρμας, καθώς θεωρεί ότι ολοκλήρωσε το έργο του εκεί.

Ο Tavares παραιτείται από CEO της Renault

1.632 Επισκέψεις στο άρθρο (30/8/2013)

Ο 55χρονος Πορτογάλος Carlos Tavares, επικεφαλής της Renault, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον όμιλο (Renault-Nissan) και πρόθεσή του είναι να εργαστεί στη General Motors ή τη Ford.

Μέσα σε δύο εβδομάδες δήλωσε ότι θα παραιτηθεί ο Carlos Tavares, διευθύνων σύμβουλός της Renault, από το «τιμόνι» της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς θεωρεί ότι ολοκλήρωσε το έργο του εκεί.Ειδικότερα, ανέφερε ότι πλέον έχει την εμπειρία και τη γνώση να εργαστεί όπου θέλει, γιατί όχι στη General Motors ή τη Ford.Επίσης, όρισε και τον αντικαταστάτη του, που θα είναι ο Carlos Ghosn. Ο Ghosn θα εκτελεί χρέη CEO για το επόμενο διάστημα, αλλά παραμένει άγνωστο, αν θα είναι κι οριστικός διάδοχός του.Εξάλλου, οι φήμες αναφέρουν ότι πολλές αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες -και λόγω της πρότερης θητείας του Tavares στο αμερικανικό τμήμα της Nissan- ερίζουν για την απόκτηση του Πορτογάλου μηχανικού. Αντίθετα, ο CEO της GM, Dan Akerson, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο ένταξης του Tavares στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας.Από την άλλη, η επίσημη ανακοίνωση της Renault δεν ανέφερε λεπτομέρειες, παρά τόνισε ότι ο 55χρονος επικεφαλής της αποχωρεί για να ικανοποιήσει κάποιες δικές του φιλοδοξίες κι όνειρα.Ας σημειωθεί ότι στην εικόνα ο Tavares οδηγεί ως δοκιμαστής (μιας κι έτσι είχε ξεκινήσει πριν 30 χρόνια) τη νέα Alpine.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
Ford