Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ο δρόμος στο πουθενά

Ο δρόμος στο πουθενά

1.946 Επισκέψεις στο άρθρο (10/11/2022)

Ο Atlantic Road στην Νορβηγία είναι ένα πραγματικό θαύμα της μηχανικής και φανταστικός τουριστικός προορισμός. Είναι όμως και ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο.

Απλώνεται για σχεδόν 9 χιλιόμετρα, περνά πάνω από νησιά και νησίδες, στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, με τη βοήθεια 8 γεφυρών που είναι πραγματικά θαύματα μηχανικής. Έχει ψηφιστεί η καλύτερη διαδρομή στον κόσμο, το 2006 από τον The Guardian, και όντως το αξίζει.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1983 και πήρε 6 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Ενώνει τις πόλεις Kristiansund και Molde, ενώ περνά από τα νησιά Litllauvoya, Storlauvoya και Lyngholmen. Καθώς διασχίζει κανείς τον δρόμο, περνά από τη φημισμένη γέφυρα Storseisundet, τη λεγόμενη "γέφυρα στο πουθενά", καθώς πλησιάζοντας μοιάζει ο δρόμος να τελειώνει απότομα.


 

Είναι όμως και αρκετά επικίνδυνος, καθώς είναι ανοιχτός προς τα στοιχεία της φύσης και όταν η θάλλασα είναι φουρτουνιασμένη, η προσπέλαση γίνεται πραγματική πρόκληση. Τα κύμματα χτυπούν μανιασμένα πάνω στον δρόμο, αλλά και σε όποια οχήματα τυχαίνει να κυκλοφορούν εκείνη την ώρα.



Είστε, λοιπόν, αρκετά ριψοκίνδυνοι για μια βόλτα στη Νορβηγία;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
SEAT XENOIASTOI