ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Οδεύει προς την Βουλή το έργο για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης

Οδεύει προς την Βουλή το έργο για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης

1.531 Επισκέψεις στο άρθρο (15/6/2022)

Η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ – Ακτωρ – Ιntrakat επιλέχθηκε ως ο προσωρινός ανάδοχος του έργου και εκτός απροόπτου, το έργο θα πάει τελικά στη Βουλή για να υπογραφεί.

Επιλέχθηκε ο ανάδοχος του έργου

Το επόμενο βήμα έγινε στο θέμα της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης, με την κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ – Ακτωρ – Ιntrakat να ορίζεται προσωρινός ανάδοχος. Η Αβαξ έχει περιθώριο έως τις 18 Ιουνίου να υποβάλει προσφυγή. Αν δεν το κάνει, η σύμβαση του έργου θα οδεύσει προς το Ελεγκτικό Συνέδριο και από εκεί στη Βουλή ώστε να υπογραφεί. 

Η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ – Ακτωρ – Ιntrakat επικράτησε έναντι της Aβαξ με έκπτωση 5,3% έναντι 2%. Έτσι το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 320 εκατ. ευρώ με προαίρεση 32,5 εκατ. ευρώ, κατακυρώνεται έναντι 244,5 εκατ. ευρώ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

4 έτη η διάρκεια των εργασιών

Στόχος του υπουργείου είναι η σύμβαση να υπογραφεί στις αρχές του φθινοπώρου, με το χρόνο ολοκλήρωσης να ορίζεται στα τέσσερα χρόνια. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι τι ποσοστό των απαλλοτριώσεων απομένει.

Το έργο μήκους 3,8 χιλιομέτρων θα ξεκινάει από τον κόμβο με την Αττική Οδό και θα καταλήγει λίγο πριν από την Εθνική Οδό, με δυνατότητα επέκτασης (προαίρεση), ώστε να συμπεριλάβει και την ανακατασκευή του κόμβου Καλυφτάκη. Το έργο ξεκινάει με ανοιχτή οδοποιία, ακολουθεί σήραγγα 2,4 χλμ., η οποία θα κατασκευαστεί με υπόγεια διάνοιξη για 1,25 χλμ. και με εκσκαφή και επανεπίχωση (cut and cover) για ακόμα 1,15 χλμ.

 Το τελευταίο κομμάτι του δρόμου (1 χλμ.) είναι σε ανοιχτή οδοποιία και περιλαμβάνει έναν ανισόπεδο κόμβο στο υφιστάμενο βιομηχανικό πάρκο στην περιοχή της Λυκόβρυσης. Στο έργο περιλαμβάνονται επίσης η διευθέτηση του ρέματος Πύρνας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, η αποκατάσταση των τοπικών οδικών δικτύων σε μήκος 2 χλμ., συνδέσεις με τοπικά δίκτυα μέσω ισόπεδων κόμβων, αποχετευτικά έργα και έργα πρασίνου περίπου 30 στρεμμάτων.

Γίνεται το επόμενο βήμα!
- ΤΕΡΝΑ - Ακτωρ - Ιntrakat ο ανάδοχος
- Το έργο θα έχει μήκος 3,8 χλμ
- 4 έτη η διάρκεια των εργασιών
Θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα λέτε;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
JEEP