Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Στην αριστερή με τρέιλερ. Είσαι σοβαρός ρε bro;

Στην αριστερή με τρέιλερ. Είσαι σοβαρός ρε bro;

3.110 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2023)

- Οδηγοί με τρέιλερ ή μπαγκαζιέρα πιάνουν την αριστερή λωρίδα και δεν το κουνάνε ρούπι
- Το όριο ταχύτητας είναι τα 90 χλμ./ώρα, ακόμη και αν η πινακίδα γράφει 120
- Επικίνδυνο, παράνομο και εκνευριστικό να σέρνεις τρέιλερ και να είσαι αριστερά
-Αφαιρέστε τους το δίπλωμα

Δεν το κουνάνε ρούπι από την αριστερή λωρίδα

Είχαμε τα… «φρούτα» που παντρεύονται την αριστερή λωρίδα στην εθνική και δεν τους κουνάς από εκεί ούτε με σφαίρες -ειδικά αν πηγαίνουν με το όριο- γιατί όχι τίποτε άλλο νομίζουν πως είναι και νόμιμοι. Τώρα τελευταία, όμως, παρατηρούμε να ωριμάζει ένα νέο είδους «φρούτου», πιο… εξωτικό: Οδηγοί με τρέιλερ ή μπαγαζιέρα στην αριστερή λωρίδα! Με κεφαλαία γράμματα: Ε Λ Ε Ο Σ.

Το όριο ταχύτητας είναι τα 90 χλμ./ώρα, ακόμη και η πινακίδα γράφει 120

Οι εν λόγω οδηγοί γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι τον KOΚ, ο οποίος από την μία υπαγορεύει την κίνηση στη δεξιά λωρίδα όταν υπάρχει παραπάνω από μία λωρίδα κυκλοφορίας, και από την άλλη λέει πως το όριο ταχύτητας όταν σέρνεις τρέιλερ είναι διαφορετικό από αυτό που ισχύει για τα επιβατικά. Όμως αυτή η «ποικιλία» οδηγών δεν χαμπαριάζει και οδηγεί σαν να μην έσερνε τίποτα. Αριστερά και με 120 δηλαδή…

Σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ., βέβαια, για τα επιβατικά οχήματα τα οποία φέρουν ελαφρά ρυμουλκούμενα (π.χ. μπαγκαζιέρα), το όριο στον αυτοκινητόδρομο είναι τα 100 χλμ./ώρα. Από εκεί και πέρα, σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας το όριο είναι τα 90 χλμ./ώρα, ενώ στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο (πλην κατοικημένων περιοχών) ισχύει το όριο των 80 χλμ./ώρα. Για τα επιβατικά με ρυμουλκούμενα, όπως για παράδειγμα ένα σκάφος, το όριο στον αυτοκινητόδρομο ορίζεται στα 90 χλμ./ώρα, ενώ στις περιπτώσεις δρόμων ταχείας κυκλοφορίας και λοιπών το όριο πέφτει στα 80 χλμ./ώρα.

Ασχετοσύνη; Αδιαφορία; Ή απλά βλακεία;

Είναι να απορεί κανείς με αυτό που γίνεται. Πέρα από παράνομο και επικίνδυνο το να σέρνεις ένα τρέιλερ στην αριστερή λωρίδα και μάλιστα πάνω από το ειδικό όριο που έχει θεσπιστεί, είναι και απόλυτα εκνευριστικό. Αρκετοί οδηγοί δεν αρκούνται με το να φύγουν από το πρόβλημα περνώντας από τη μεσαία λωρίδα για παράδειγμα. Πάνε και κολλάνε πίσω από τον παρανομούντα, πατάνε κόρνες, ανάβουν φώτα, κατεβάζουν καντήλια. Όλος αυτός ο εκνευρισμός μόνο σύμμαχος της οδικής ασφάλειας δεν είναι.

Και το χειρότερο; Όλο αυτό περνάει στο ντούκου. Δεν τους ενοχλεί κανείς. Δε θα έπρεπε να τους χώνουν γερό πρόστιμο να τους αφαιρούν το δίπλωμα για αρκετό καιρό; Αλλά πως; Όταν περιπολικά περνούν δίπλα τους και ούτε παρατήρηση δεν τους κάνουν!

Τι πρέπει να γίνει για φύγουν οι τύποι με τα τρέιλερ από την αριστερή λωρίδα;

Hyundai
Citroen