ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ένα πολύ σημαντικό ποσό εξοικονόμησε η Audi, η οποία υιοθέτησε κάποιες από τις ιδέες που είχαν οι εργαζόμενοί της.

Οι εργαζόμενοι της Audi κάνουν οικονομία

4.251 Επισκέψεις στο άρθρο (22/1/2018)

Ένα πολύ σημαντικό ποσό εξοικονόμησε η Audi, η οποία υιοθέτησε κάποιες από τις ιδέες που είχαν οι εργαζόμενοί της.

Συγκεκριμένα η διοίκηση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας λαμβάνοντας υπ όψιν της τις παρατηρήσεις αλλά και διάφορες ιδέες για τον τρόπο λειτουργίας που προήλθαν από τους εργαζόμενους των εργοστασίων του Ingolstadt και του Neckarsulm, κατάφερε μέσα στο 2017 να εξοικονομήσει περίπου 108.500.000 ευρώ.
 
«Ενθαρρύνουμε πάντα τους υπαλλήλους μας να εξετάζουν πολύ προσεκτικά τον δικό τους χώρο εργασίας και να αμφισβητούν το status quo» ήταν τα λόγια του Joachim Kraege, επικεφαλής του τμήματος οργάνωσης και συμβουλευτικής της Audi υποστηρίζοντας πως «Η δημιουργικότητα και η εφευρετικότητα όλων στην Audi αποτελούν κρίσιμους παράγοντες επιτυχίας για μας».
Για περίπου 50 χρόνια η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία «τρέχει» ένα πρόγραμμα ιδεών των εργαζομένων της, οι οποίες βοηθούν στον τομέα της εξοικονόμησης χρημάτων, όπως ενημέρωσε ο Klaus Mittermaier πρόεδρος του συμβουλίου εργαζομένων «Το Πρόγραμμα Audi Ideas δείχνει οι συνάδελφοί μας προσωπικά επωφελούνται από τις προτάσεις τους για τη βελτίωση».
 
Μία από αυτές τις ιδέες προήλθε από δύο εργαζόμενους στο τμήμα ανάπτυξης κινητήρων, η οποίοι παρατήρησαν ότι το σύστημα εξαερισμού στον χώρο που δούλευαν λειτουργούσε 24 ώρες την ημέρα. Έτσι πρότειναν να λειτουργεί συγκεκριμένες ώρες την εβδομάδα και με μειωμένη ταχύτητα όταν οι εργαζόμενοι δεν ήταν εντός του κτηρίου, γλιτώνοντας με αυτό τον τρόπο 100.000 ευρώ σε ένα έτος.
 
Αυτό είναι ένα παράδειγμα από τις πολλές ιδέες που υλοποίησε η Audi στα εργοστάσιά της, με την μάρκα να εξοικονομεί 33 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2017, υιοθετώντας περισσότερες από 10.100 προτάσεις εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της στο Győr και στις Βρυξέλλες.

Mercedes
skoda