Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Oι πρώτες τιμές του νέου Renault Arkana

11.265 Επισκέψεις στο άρθρο (26/5/2021)

Το πρώτο mainstream SΑC (Sport Activity Coupe) της αγοράς άρχισε να διατίθεται στις χώρες της Ευρώπης και αυτές είναι οι τιμές του.

Tην εμπορική διάθεση του νέου Arkana ξεκίνησε η Renault στο Ηνωμένο Βασίλειο με τις πρώτες παραδόσεις των αυτοκινήτων να ανακοινώνεται πως θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο. Το Arkana βασίζεται στην CMF-B πλατφόρμα της την οποία χρησιμοποιούν επίσης τα νέα Clio και Captur και όχι στην B0+ πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το Arkana για την αγορά της Ρωσίας. Το μήκος του είναι 4.568 χιλιοστά, το πλάτος του 1,8μ, το ύψος του είναι 1.571 χιλιοστά και το μεταξόνιό του είναι 2.720 χιλιοστά, ενώ η Renault ανακοινώνει πως ο χώρος αποσκευών είναι 513 λίτρα ή 480 λίτρα στην E-Tech υβριδική έκδοση.


H απόσταση του από το έδαφος είναι 200 χιλιοστά.

H απόσταση του από το έδαφος είναι 200 χιλιοστά.


Σχεδιαστικά, ο πρόβολος του αυτοκινήτου αντλεί φυσικά έμπνευση από τα πρόσφατα νέα μοντέλα της μάρκας, με το μάτι να πέφτει αμέσως στα φωτιστικά σώματα LED σε σχήμα C. Aλλα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι η μεγάλη απόσταση του από το έδαφος στα 200 χιλιοστά και φυσικά η κατακλινής οροφή που ορίζει και τον coupe χαρακτήρα του νέου Arkana.

Η Renault προσφέρει πολλά από συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης.

Η Renault προσφέρει πολλά από συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης.


Πλούσιο σε τεχνολογία είναι το εσωτερικό, με τον πίνακα οργάνων να έχει μέγεθος 4,2 ή 7 ή 10 ίντσες ανάλογα το επίπεδο εξοπλισμού, ενώ η οθόνη αφής που υποστηρίζει το σύστημα infotainment διατίθεται σε μέγεθος 7 ή 9,3 ιντσών. Φυσικά, η Renault προσφέρει επίσης πολλά από συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης που διαθέτει όπως cruise control με περιοριστή ταχύτητας, πίσω κάμερα, υποβοήθηση στάθμευσης εμπρός και πίσω, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, σύστημα αναγνώρισης πινακίδων και πολλά άλλα.

Η Renault ανακοινώνει πως ο χώρος αποσκευών είναι 513 λίτρα ή 480 λίτρα στην E-Tech υβριδική έκδοση.

Η Renault ανακοινώνει πως ο χώρος αποσκευών είναι 513 λίτρα ή 480 λίτρα στην E-Tech υβριδική έκδοση.


Οι τιμές του Arkana στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινούν από τις 29.300 ευρώ (25.300 λίρες) για την ήπια υβριδική έκδοση των 140 ίππων που έχει ως βάση έναν 1.300άρη turbo κινητήρα και από τις 30.400 ευρώ (26.300 λίρες) για την υβριδική έκδοση που αποτελείται από έναν 1.600άρη κινητήρα βενζίνης, δύο ηλεκτρικά μοτέρ και μια μικρή μπαταρία 1,2 kWh με την ισχύ να ανέρχεται στα 145 άλογα. Στην Γαλλία, οι τιμές του νέου Renault Αrkana ξεκινούν από 29.700 ευρώ με τον ήπια υβριδικό κινητήρα των 140 ίππων και από 31.200 ευρώ για την υβριδική έκδοση των 145 PS.

Σημειώνουμε πως, παραδοσιακά, οι τιμές των αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Γαλλία είναι υψηλότερες σε σχέση με αυτές στην χώρα μας, άρα δεν αποκλείεται το κόστος αγοράς του μοντέλου στην χώρα μας να είναι χαμηλότερο κατά μερικές χιλιάδες ευρώ.
 

Peugeot - Toyota
NISSAN