Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Οι τιμές του νέου Mitsubishi ASX στην Ελλάδα
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι τιμές του νέου Mitsubishi ASX στην Ελλάδα

6.029 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2024)

- Ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στην Ελλάδα το νέο Mitsubishi ASX.
- Σε τέσσερις εξοπλιστικές εκδόσεις.
- Τρεις επιλογές για τον πίνακα οργάνων, δύο για το infotainment.
- Βενζίνη και όλο το φάσμα του υβριδισμού.

Από 27.730 ευρώ στην Ελλάδα το νέο Mitsubishi ASX

Διαθέσιμο στην ελληνική αγορά είναι το νέο Mitsubishi ASX. To μικρό SUV της ιαπωνικής μάρκας ξεκινά την πορεία του στη χώρα μας με τιμές από 27.730 ευρώ, ενώ θα διατίθεται με βενζίνη, αλλά και όλο το φάσμα των υβριδικών επιλογών δηλαδή, ήπια υβριδικό, υβριδικό και Plug-in υβριδικό. Τέσσερις οι διαθέσιμες εξοπλιστικές εκδόσεις.

Σε τέσσερις εξοπλιστικές εκδόσεις.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η ελληνική αντιπροσωπεία, το νέο Mitsubishi ASX θα προσφέρεται στις εκδόσεις Inform, Invite Plus, Intense Plus και Instyle. Εξωτερικά, το νέο ASX διατίθεται σε έξι χρωματικές επιλογές, που στις εκδόσεις Intense Plus και Instyle , η οροφή παραγγέλνεται και στην μεταλλική απόχρωση OnyxBlack, για διχρωμία. Σε ότι αφορά τις διαστάσεις του, να πούμε πως το ASX φτάνει σε μήκος, τα 4.228 χλστ., πλάτος τα 1.797 χλστ. και ύψος τα 1.573 χλστ.

Τρεις επιλογές για τον πίνακα οργάνων, δύο για το infotainment

Στο εσωτερικό, πίσω από το τιμόνι με τα ενσωματωμένα μπουτόν υπάρχει η επιλογή του ψηφιακού πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, που μεταξύ άλλων διαθέτει τρισδιάστατη πλοήγηση. Χαμηλότερα στις επιλογές υπάρχει ψηφιακός πίνακας επτά ιντσών, ενώ στη βάση διατίθεται αναλογικός πίνακας οργάνων με οθόνη 4,2 ιντσών ανάμεσα στους μετρητές. Ίδια λογική ακολουθείται και στο infotainment, όπου υπάρχουν δύο επιλογές. Η πρώτη αφορά μία οριζόντια οθόνη αφής επτά ιντσών ή μία κάθετα τοποθετημένη οθόνη 9,3 ιντσών. Αμφότερες μπορούν να συνδεθούν ασύρματα με το Apple CarPlay ή το Android Auto. Οι ανώτερες εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με ηχοσύστημα BOSE Premium εννέα ηχείων, ενώ σε όλες τις εκδόσεις είναι στάνταρ το συρόμενο πίσω κάθισμα που μπορεί να μετακινείται σε μια διαδρομή έως και 16 εκατοστά προς τα εμπρός προκειμένου είτε να προσθέτει επιπλέον λίτρα αποθηκευτικού χώρου στο πορτμπαγκάζ (442 + 114 λίτρα) είτε διευρύνοντας το χώρο για τα πόδια των επιβατών.

Βενζίνη και όλο το φάσμα του υβριδισμού

Τα κινητήρια σύνολα με τα οποία προσφέρεται στην Ελλάδα το Mitsubishi ASX έχουν ως εξής. Στη βάση της γκάμας είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.0 λίτρου απόδοσης 91 ίππων που θα ταιριάζει αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Στη συνέχεια ακολουθεί ο ήπια υβριδικός τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1,3 λίτρων με 140 ίππους (με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο). Στα υβριδικά σύνολα, η πρώτη υβριδική έκδοση συνδυάζει τον ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ για συνδυαστική ισχύ 143 ίππων. Από κει και πέρα το πιο ισχυρό ASX της γκάμας θα είναι το plug-in υβριδικό με 160 ίππους, συνδυάζοντας τον κινητήρα 1,6 λίτρων με ένα ζευγάρι ηλεκτροκινητήρων και μπαταρία 10,5 kWh, που σύμφωνα με τη μάρκα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία σε συνθήκες πόλης για 62 χλμ.

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως το νέο ASX, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας, συνοδεύεται από:

  • Εργοστασιακή εγγύηση 5-ετών/100.000 χλμ.
  • Εγγύηση αντιδιαβρωτικής προστασίας 12 ετών.
  • Εγγύηση μπαταρίας συστήματος κίνησης 8 ετών/160.000 χλμ.
  • Εγγύηση χωρητικότητας μπαταρίας 8 ετών /160 000 χλμ..
  • Οδική βοήθεια 5ετών (Mitsubishi Motors Assistance Package).

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
Citroen