ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Opel Corsa: Σε τι κινητήρες βγαίνει, πόσα «καίει» & πόσα λεφτά κάνει;

1.042 Επισκέψεις στο άρθρο
Το Opel Corsa βγαίνει σε βενζίνη (ατμόσφαιρα + turbo), ήπια υβριδικό & αμιγώς ηλεκτρικό.
3 Φωτογραφίες »

Το Opel Corsa βγαίνει σε βενζίνη (ατμόσφαιρα + turbo), ήπια υβριδικό & αμιγώς ηλεκτρικό.

- Υπάρχουν 6 κινητήρες σε βενζίνη, mild hybrid & αμιγώς ηλεκτρικό μοτέρ
- Ξεκινά από τα 17.900 ευρώ με ατμοσφαιρικό μοτέρ & 5άρι κιβώτιο
- Το ήπια υβριδικό Corsa (100 PS) είναι το καλύτερο στην αξιολόγηση (τιμή + μετρήσεις) από κάθε άλλο mild hybrid και βενζινοκίνητο μικρό
- 370 χλμ. αυτονομία & 156 άλογα έχει το ηλεκτρικό Corsa

Υπάρχουν 6 κινητήρες σε βενζίνη, mild hybrid & αμιγώς ηλεκτρικό μοτέρ

Το Opel Corsa, το best-seller αυτοκίνητο του 2023, είναι διαθέσιμο σε μία διευρυμένη γκάμα κινητήρων, τόσο σε τεχνολογία όσο και σε ιπποδύναμη. Στην βάση της γκάμας του γερμανικού μικρού συναντάμε το ατμοσφαιρικό μοντέλο των 75 ίππων, ενώ ακολουθούν τρεις turbo επιλογές με χειροκίνητο και αυτόματο κιβώτιο (100 + 130 ίππων).
 
Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο μερικώς εξηλεκτρισμένες εκδόσεις με τεχνολογία 48V στα 100 και 136 άλογα (πρώτη φορά στην ιστορία της Opel), ενώ η πιο πρόσφατη προσθήκη αφορά το αμιγώς ηλεκτρικό Opel Corsa Electric με τον αναβαθμισμένο κινητήρα των 156 ίππων.

Ξεκινά από τα 17.900 ευρώ με ατμοσφαιρικό μοτέρ & 5άρι κιβώτιο

Πολύ χαμηλή τιμή και μία από τις καλύτερες στην κατηγορία έχει το ατμοσφαιρικό Corsa, που ξεκινά από τα 17.900 ευρώ χάρη στην προωθητική ενέργεια που «τρέχει» η ελληνική αντιπροσωπεία. Κάτω από το καπό του ατμοσφαιρικού Corsa βρίσκουμε ένα μοτέρ 1.199 κ.εκ., σύνολο που αποδίδει 75 ίππους και 118 Nm ροπής. Ένα 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο στέλνει την κίνηση στους εμπρός τροχούς, με την Opel να ανακοινώνει μέση κατανάλωση 5,4 λτ./100 χλμ. (τελική ταχύτητα 174 χλμ./ώρα, εκπομπές ρύπων που απαλλάσσουν από τέλη κυκλοφορίας).


Το Opel Corsa Hybrid των 100 ίππων είναι το καλύτερο σε αξιολόγηση στην κατηγορία του, ανάμεσα σε 22 mild hybrid και «σκέτα» βενζινοκίνητα μικρά αυτοκίνητα.
3 Φωτογραφίες »

Το Opel Corsa Hybrid των 100 ίππων είναι το καλύτερο σε αξιολόγηση στην κατηγορία του, ανάμεσα σε 22 mild hybrid και «σκέτα» βενζινοκίνητα μικρά αυτοκίνητα.

Το ήπια υβριδικό Corsa (100 PS) είναι το καλύτερο στην αξιολόγηση (τιμή + μετρήσεις) από κάθε άλλο mild hybrid και βενζινοκίνητο μικρό

Η ανανέωση του Opel Corsa έφερε στο γερμανικό supermini νέο hybrid κινητήρα, με δύο εκδόσεις ισχύος στα 100 και 136 άλογα. Το AutoΤρίτη Test Center έχει δοκιμάσει το μοντέλο των 100 ίππων, το οποίο ξεχώρισε με τις μετρήσεις του. Για την ακρίβεια, συνυπολογίζοντας την τιμή (από 24.100 ευρώ) και τα αποτελέσματα των μετρήσεων (κατανάλωση, επιδόσεις, ασφάλεια) είναι το καλύτερο σε αξιολόγηση στην κατηγορία του, ανάμεσα σε 22 mild hybrid και «σκέτα» βενζινοκίνητα μικρά αυτοκίνητα.

370 χλμ. αυτονομία & 156 άλογα έχει το ηλεκτρικό Corsa

Στην κορυφή της γκάμας βλέπουμε το αμιγώς ηλεκτρικό Opel Corsa, με +20 άλογα αλλά και μεγαλύτερη ωφέλιμη χωρητικότητα μπαταρίας, σε σχέση με το προ-ανανέωσης αυτοκίνητο. Κάπως έτσι, το Opel Corsa Electric αποδίδει 156 ίππους, έχει εξαιρετικές επιδόσεις (τα ηλεκτρικά έχουν όλη τη ροπή με την πρώτη γκαζιά), ενώ σύμφωνα με το AutoΤρίτη Test Center έχει πραγματική αυτονομία 370 χιλιομέτρων.

Σελίδα 2Turbo βενζίνης, στα 100 & τα 136 άλογα - Οι εκδόσεις εξοπλισμού
Σελίδα 3Πώς δουλεύει το Opel Corsa Hybrid των 100 ίππων, που «καίει» 6,1 λτ./100 μέσα στην πόλη
Mercedes
MAXUS EDELIVER 5