Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Σας παρουσιάζουμε το top 5 των αυτοκινήτων, που είναι πιο φιλικά στους πεζούς, σε περίπτωση σύγκρουσης.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Σας παρουσιάζουμε το top 5 των αυτοκινήτων, που είναι πιο φιλικά στους πεζούς, σε περίπτωση σύγκρουσης.

Οχήματα «φίλοι» των πεζών (+video)

2.516 Επισκέψεις στο άρθρο (18/4/2016)

Μετά από δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από το EuroNCAP, έχουμε τα 5 πιο φιλικά οχήματα, σε περίπτωση σύγκρουσης με πεζό.

Στην Ευρώπη το 14% των θανάτων στο δρόμο περιλαμβάνουν και τους πεζούς, κάτι που κάνει τις δοκιμές του EuroNCAP άκρως σημαντικές και κρίσιμες για την τελική βαθμολόγηση ασφάλειας ενός αυτοκινήτου. Οι δοκιμές πραγματοποιούνται προσομοιάζοντας σύγκρουση στο μπροστά μέρος του αυτοκινήτου με τον «άνθρωπο» του EuroNCAP και μια ομάδα ειδικών αξιολογούν το αποτέλεσμα.
Την πρώτη θέση στα αποτελέσματα των πιο φιλικών, προς τους πεζούς, αυτοκινήτων κατέλαβε το Mazda MX-5 με συνολική βαθμολογία 33,7 πόντων που αντιστοιχεί σε 93% του άριστου, με 21,7 πόντους για την κρούση στο κεφάλι, 6 πόντους για την λεκάνη και άλλους 6 πόντους για τα πόδια. Πολύ πιθανό είναι να βαθμολογήθηκε τόσο καλά και να βοηθήθηκε πολύ, λόγω του χαμηλού ύψους του αμαξώματος.
Δεύτερη θέση για την BMW Z4 που συγκέντρωσε συνολική βαθμολογία 33,1 πόντων που αντιστοιχεί σε 91% του άριστου, με σχεδόν ίδιες βαθμολογίες και ελάχιστες διαφορές, σε σχέση με το MX-5. Την Τρίτη θέση κατέλαβε το Infinity Q30 με 33 πόντους που αντιστοιχεί στο 91% του άριστου, παρόλη την «επιθετική» εμφάνιση του μοντέλου, που μόνο επιθετικό δεν είναι απέναντι στους πεζούς. Στις λεπτομέρειες κρίθηκε το αποτέλεσμα μεταξύ των δυο μοντέλων με οριακή επικράτηση της BMW Z4, κατά 0,1 πόντο.
Στην τέταρτη θέση συναντάμε το Volvo V40, κάτι που δεν κάνει μεγάλη εντύπωση, κρίνοντας από την επιμονή της σουηδικής εταιρείας στα θέματα ασφάλειας, εδώ και πολλά χρόνια. Συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία, στον τομέα της σύγκρουσης με το κεφάλι, με 24 πόντους, αλλά χάνει αρκετούς πόντους στον τομέα της κρούσης της λεκάνης.
Διπλή παρουσία για την Mazda στον τομέα ασφάλειας των πεζών, με το top 5 να κλείνει το Mazda CX-3, με συνολική βαθμολογία 30,3 πόντων. Πιο συγκεκριμένα 20 πόντους πήρε για την κρούση κεφαλής του πεζού, 4,3 πόντους για την κρούση της λεκάνης και τέλος, 6 πόντους για την κρούση των ποδιών. 


Αναλυτικά οι βαθμολογίες των οχημάτων που συγκέντρωσαν τις μεγαλύτερες βαθμολογίες στις δοκιμές σύγκρουσης με πεζό.

Αναλυτικά οι βαθμολογίες των οχημάτων που συγκέντρωσαν τις μεγαλύτερες βαθμολογίες στις δοκιμές σύγκρουσης με πεζό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
NISSAN