Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Πάει στα δικαστήρια τις ασφαλιστικές εταιρείες η Αττική Οδός

Πάει στα δικαστήρια τις ασφαλιστικές εταιρείες η Αττική Οδός

2.740 Επισκέψεις στο άρθρο (26/8/2022)

Δικαστικά κατά των ασφαλιστών εταιρειών προσέφυγε η Αττική Οδός ζητώντας αποζημίωση 90 εκατομμυρίων ευρώ λόγω απώλεια εσόδων την περίοδο της πανδημίας και των μέτρων που πάρθηκαν.

Ζητά αποζημίωση για απώλειες εσόδων

Στα δικαστήρια θα λύσει τις διαφορές της με τις ασφαλιστικές εταιρείες (HDI & ERGO, Εθνική Ασφαλιστική) η Αττική Οδός, καθώς ζητάει χρηματική αποζημίωση περίπου 90 εκατομμύριων ευρώ για απώλειες εσόδων από την περίοδο της πανδημίας, εξαιτίας των μέτρων που πάρθηκαν, όπως τα lockdowns και το κλείσιμο του μεγαλύτερου μέρους της αγοράς. Από τη μεριά τους οι ασφαλιστικές υποστηρίζουν πως τέτοιος όρος δεν υπάρχει στο συμβόλαιο και πως αποζημίωση προβλέπεται μόνο εάν οι απώλειες εσόδων της εταιρείας προκαλούνταν από υλικές ζημιές. Παράλληλα υπογραμμίζουν πως καθ’  όλη τη διάρκεια της πανδημίας η Αττική Οδός παρέμεινε ανοιχτή και προσβάσιμη στους οδηγούς.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Βασίζει την αποζημίωση σε όρο για απολυμάνσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κάνει την εμφάνισή τους, η Αττική Οδός ζητά να αποζημιωθεί βασιζόμενη σε έναν όρο που υπάρχει στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και προβλέπει την καταβολή εξόδων αποζημίωσης για απολυμάνσεις σε εγκαταστάσεις μετά από μεταδοτική ασθένεια. Από τη μεριά τους οι ασφαλιστικές εταιρείες υπογραμμίζουν πως αυτό ισχύει μόνο για τις κτηριακές εγκαταστάσεις και όχι ανοιχτούς χώρους όπως ο οδικός άξονας της Αττικής Οδού, που δεν απολυμάνθηκε.

Αποφασισμένοι οι άνθρωποι της Αττικής Οδού

Όπως φαίνεται η δικαστική διαμάχη θα είναι μακρά αφού οι άνθρωποι της Αττικής Οδού εμφανίζονται διατεθειμένοι να προσφύγουν σε όλα τα κλιμάκια του δικαστικού συστήματος της Ελλάδας, ακόμα και έως τον Άρειο Πάγο, σε περίπτωση που δεν κερδίσουν τη δίκη σε πρώτο βαθμό.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
Ford