Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Παντού ειδήσεις για ηλεκτρικά. Τα «σπρώχνουν» ή απλά έτσι είναι πλέον;

9.063 Επισκέψεις στο άρθρο (24/3/2024)
Παντού ειδήσεις για ηλεκτρικά. Τα «σπρώχνουν» ή απλά έτσι είναι πλέον;

- Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κυριαρχούν στα νέα της αυτοκινητοβιομηχανίας
- Οι εταιρείες θέλουν να δείξουν τη δύναμή τους στη νέα τεχνολογία
- Τα λανσαρίσματα συμβατικών είναι ελάχιστα πλέον
- Στην επόμενη πενταετία δεν θα υπάρχει κανένα νέο συμβατικό μοντέλο

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κυριαρχούν στα νέα της αυτοκινητοβιομηχανίας

Έχεις μπουχτίσει με τα ηλεκτρικά. Ότι είδηση διαβάζεις είναι για ηλεκτρικό, ότι νέο μοντέλο βλέπεις είναι ηλεκτρικό, σαν να έχουν βαλθεί όλοι να τα «σπρώχνουν» συνέχεια. Είναι όμως το «σπρώξιμο» που κρατάει τα ηλεκτρικά στο προσκήνιο; Ή μήπως όχι;
 
Με την βιομηχανία να έχει στον ορίζοντά της την απαγόρευση των συμβατικών, η ηλεκτροκίνηση είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Βάλε ότι όλοι οι κατασκευαστές έχουν επενδύσει δισεκατομμύρια στη νέα τεχνολογία, και είναι εμφανές πως η ταύτιση όλων των μαρκών με την ηλεκτροκίνηση είναι απολύτως σημαντική. Κάθε μάρκα θέλει να είναι μπροστάρης στα ηλεκτρικά, οπότε και όλη η συζήτηση επικεντρώνεται από όλους τους κατασκευαστές σε αυτά.

Οι εταιρείες θέλουν να δείξουν τη δύναμή τους στη νέα τεχνολογία

Έτσι κάθε είδηση που συνδέει μια μάρκα με την ηλεκτροκίνηση είναι μεγάλη υπόθεση. Από την τεχνολογία μπαταρίας, μέχρι τη σχεδίαση και από τις συνεργασίες μεταξύ αυτοκινητοβιομηχανιών και εταιρειών τεχνολογίας, μέχρι τα γκάτζετ ή τις επιδόσεις, κάθε μάρκα θέλει να δείξει πόσο μπροστά είναι στα ηλεκτρικά. Όταν όλη η αγορά περιστρέφεται γύρω από την ηλεκτροκίνηση, είναι λογικό κάθε κατασκευαστής να συνδέσει το όνομά του με τα ηλεκτρικά.

Τα λανσαρίσματα συμβατικών είναι ελάχιστα πλέον

Μπορεί να φαίνεται πως τα νέα μοντέλα που προβάλλονται είναι ηλεκτρικά και τα συμβατικά τα κρατάνε οι εταιρείες (οι εμείς) κρυμμένα και «θάβονται» κάτω από την ηλεκτροκίνηση. Όμως η αλήθεια είναι πως πλέον συμβατικά μοντέλα δεν λανσάρονται. Ότι έχει απομείνει από συμβατικά απλά περνάει το τελευταίο του facelift πριν την αντικατάσταση. Και έτσι τα λανσαρίσματα αυτά, όσα λίγα είναι, δεν έχουν ούτε το λούστρο ούτε τη λάμψη ενός νέου μοντέλου.

Στην επόμενη πενταετία δεν θα υπάρχει κανένα νέο συμβατικό μοντέλο

Τα συμβατικά μοντέλα μπορεί να είναι αυτά που ακόμη θέλει μεγάλη μερίδα της ελληνικής αγοράς, όμως η αλήθεια είναι πως εκτός από ότι πωλείται σήμερα και τα λίγα ακόμη μοντέλα που έχουν απομείνει συμβατικά στις γκάμες μοντέλων που περιλαμβάνουν «απΆόλα», όπως για παράδειγμα το Peugeot 208 (συμβατικά και ηλεκτρικά), στα επόμενα πέντε χρόνια τα μοντέλα αυτά θα εξαφανιστούν. Όχι από τους δρόμους, αλλά από τις εκθέσεις και σίγουρα από τις ειδήσεις που διαβάζουμε. Απλά τελειώνουν.

Δεν κρύβει κανείς επίτηδες τα συμβατικά από το προσκήνιο. Απλά δεν υπάρχουν πια νέα συμβατικά για να συζητήσουμε. Είναι λοιπόν το «σπρώξιμο» των ηλεκτρικών που τα φέρνει συνέχεια μπροστά σου; Ή μήπως το ότι πλέον όλα τα λανσαρίσματα είναι για ηλεκτρικά μοντέλα, και τα συμβατικά απλά «τελειώνουν»;

KIA
SEAT XENOIASTOI