Θεσσαλονίκη: Ταξίδι στο παρελθόν χάρη σε δεκάδες αυτοκίνητα αντίκες

2.132 Επισκέψεις στο άρθρο (22/4/2024)
Θεσσαλονίκη: Ταξίδι στο παρελθόν χάρη σε δεκάδες αυτοκίνητα αντίκες
4 Φωτογραφίες »

- Τοπικοί φορείς και σύλλογοι διοργάνωσαν μια αυτοκινητιστική εκδήλωση με την συμμετοχή αντικών
- Η διαδρομή περνάει μέσ από σημεία ιστορικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος
- Εκκίνηση από την Νέα Φιλαδέλφεια, τερματισμός στο Ωραιόκαστρο
- Συμμετείχαν από Morris 8 μέχρι και στρατιωτικό τζιπ!

Τοπικοί φορείς και σύλλογοι διοργάνωσαν μια εκδήλωση με την συμμετοχή αντικών

Μπροστά με ένα ξεχωριστό θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι την περασμένη Κυριακή (21/04), όσες και όσοι βρέθηκαν στην πόλη του Ωραιόκαστρου. Διάφοροι φορείς της τοπικής και διοικητικής κοινότητας ανέλαβαν την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης με ονομασία «Διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό», με συμμετοχές αυτοκινήτων-αντικών. 

Η διαδρομή περνάει μέσα από σημεία ιστορικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος

Η διαδρομή αυτή περιλαμβάνει σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος των τόπων, καθώς και αναδεικνύει τις φυσικές ομορφιές. Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι πρόεδροι του Συλλόγου Ιστορικών Αυτοκινήτων Βορείου Ελλάδος, Τάσος Κάλφας και του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, Βασίλης Ιακωβίδης.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, δήλωσε: «Τα αυτοκίνητα αντίκες είναι εντυπωσιακά. Μέσα από την εκδήλωση που διοργανώσαμε, οι δημότες μας είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά τα συλλεκτικά οχήματα, να φωτογραφηθούν στην θέση του οδηγού και παράλληλα, να αναδειχθεί μια όμορφη διαδρομή στον τόπο μας».

Εκκίνηση από την Νέα Φιλαδέλφεια, τερματισμός στο Ωραιόκαστρο

Σημείο εκκίνησης των εκδηλώσεων ήταν η κεντρική πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας, εκεί όπου τα αυτοκίνητα αντίκες είχαν σταθμεύσει, με τους ιδιοκτήτες τους να δίνουν την ευκαιρία στους ντόπιους να θαυμάσουν τα υπέροχα αυτά μοντέλα από κοντά. Τα αυτοκίνητα ξεκίνησαν πομπή από την Νέα Φιλαδέλφεια και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Πετρωτό. Εκεί, μέλη του τοπικού συμβουλίου κέρασαν τοπικά εδέσματα τους οδηγούς. Ύστερα, η διαδρομή συνεχίστηκε μέσα από το Μεσαίο, τον Μονόλοφο και το Μελισσοχώρι, ώστε οι οδηγοί να καταλήξουν στην Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο κέντρο του Ωραιοκάστρου.

Συμμετείχαν από Morris 8 μέχρι και στρατιωτικό τζιπ!

Το ρόστερ της εκδήλωσης ήταν ιδιαίτερα λαμπρό, καθώς, μεταξύ άλλων, υπήρχαν παλιά (και αγαπημένα) μοντέλα από εταιρείες όπως η Μercedes, η BMW, η Opel, η Alfa Romeo, η Fiat, η Chevrolet. Aκόμη, την παράσταση «έκλεψε» μια πολύ ιδιαίτερη παρουσία. Ο λόγος για ένα Morris 8, την πεμπτουσία της έννοιας «αντίκα». Πρόκειται για ένα μοντέλο το οποίο πρόσφατα έκλεισε τα 90 έτη ζωής και έδωσε μια ξεχωριστή «πινελιά» στην εκδήλωση! Ακόμη, το θέαμα δεν παρέμεινε μονάχα στα ΙΧ, διότι συμμετείχε μέχρι και στρατιωτικό τζιπ.

Mercedes
KIA