Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Βλέπετε το πρωτότυπο του Mullen Five RS.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Βλέπετε το πρωτότυπο του Mullen Five RS.

Παρουσιάζεται το Mullen Five RS με 1.115 άλογα

2.227 Επισκέψεις στο άρθρο (4/1/2024)

- Έτοιμος ο ηλεκτρικός «πύραυλος» της Mullen.
- Πάνω από 1.115 άλογα και 322 χλμ./ώρα τελική.
- 50.000 ευρώ θα κοστίζει η βασική έκδοση.
- Πρεμιέρα στις 9 Ιανουαρίου.

Έτοιμος ο ηλεκτρικός «πύραυλος» της Mullen

Έφτασε η ώρα για την αποκάλυψη του νέου ηλεκτρικού «πυραύλου» της Mullen. Ο λόγος για το Five RS, το μοντέλο παραγωγής του οποίου θα παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση CES. Πιθανότατα με περισσότερους από 1.115 ίππους αναμένεται να κάνει πρεμιέρα, για να αποτελέσει, σύμφωνα με την εταιρεία, ένα από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα στον κόσμο!

Πάνω από 1.115 άλογα και 322 χλμ./ώρα τελική

Πέραν της πληροφορίας ότι το νέο Mullen Five RS θα βρίσκεται στην Έκθεση CES, η μάρκα δεν μπήκε σε περισσότερες λεπτομέρειες, τις οποίες πιθανότατα θα αποκαλύψει στο Λας Βέγκας. Ωστόσο, η Mullen πέρυσι είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο του Five RS, δίνοντάς μας μια πρώτη «γεύση» του τι ετοιμάζει. Το πρωτότυπο είχε αρχιτεκτονική 800 volt, και ισχύ άνω των 1.115 ίππων. Η μάρκα είχε πει πως θα κάνει το 0-96 χλμ./ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα θα ορίζεται τουλάχιστον στα 322 χλμ./ώρα. Το μοντέλο διέθετε επίσης «ανάρτηση προσανατολισμένη στις επιδόσεις», δυνατά φρένα και τροχούς 21 ιντσών.

50.000 ευρώ θα κοστίζει η βασική έκδοση

Το Five RS ήταν αρχικά προγραμματισμένο να βγει στην παραγωγή το τέταρτο τρίμηνο του 2023, αλλά αυτό προφανώς δεν συνέβη. Σήμερα, η Mullen προσανατολίζεται να ξεκινήσει την κατασκευή του Five RS στα τέλη του 2025, με τις πωλήσεις να ξεκινούν στα μέσα του 2026. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν πρόσθετες εκδόσεις, ανάμεσα στις οποίες και μία που θα βρεθεί στη βάση της γκάμας και θα κοστίζει περίπου 50.000 ευρώ.

Πρεμιέρα στις 9 Ιανουαρίου

Θα μάθουμε περισσότερα όταν το ηλεκτρικό «καυτό» crossover κάνει το ντεμπούτο του στις 9 Ιανουαρίου. Θυμίζουμε ωστόσο πως ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, David Michery, δήλωσε κατά το παρελθόν ότι το crossover: «προορίζεται να είναι ένα από τα ταχύτερα οχήματα στον πλανήτη, ανταγωνιζόμενο με μερικές από τις καλύτερες και πιο γνωστές και αναγνωρισμένες μάρκες αυτοκινήτων».

Toyota
VW