ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

O Sergio Perez πανηγυρίζει την νίκη του.

Παρθενική και μεγαλειώδης νίκη για τον Sergio Perez

3.188 Επισκέψεις στο άρθρο (6/12/2020)

Tην πρώτη νίκη στην καριέρα του στην F1 πήρε πανάξια ο Perez, εκμεταλλευόμενος μοιραίο λάθος της Mercedes που καταδίκασε τους δύο πιλότους της και κυρίως τον νεαρό George Russell, ενώ αυτός ήταν αγκαλιά με τον θρίαμβο.

Μια σπουδαία και ανέλπιστη νίκη, την πρώτη της καριέρας του, πήρε ο Sergio Perez για την Racing Point. Ο Μεξικανός οδηγός είδε τον Lerclerc να πέφτει πάνω του στην αρχή του αγώνα με αποτέλεσμα να μπει για pit stop και να πέσει στις τελευταίες θέσεις. Ο Perez ωστόσο δεν τα παράτησε, ανέβηκε σιγά σιγά στην κατάταξη και ήταν αυτός που επωφελήθηκε περισσότερο από το τραγικό pit-stop που έκανε η Mercedes στους δύο οδηγούς της και την ατυχία που χτύπησε τον Russell ενώ ο νεαρός καταδίωκε τον Μεξικανό, με αποτέλεσμα ο Βρετανός να μπει ξανά για να αλλάξει ελαστικά.

Μεγάλο αποτέλεσμα και για τον δεύτερο Ocon που, ωστόσο, μαζί με τον τρίτο Lance Stroll ήταν δύο πιλότοι που επωφελήθηκαν περισσότερο από την είσοδο του safety car για να ανέβουν στο βάθρο. Σημαντικό είναι να τονιστεί πως η Racing Point με αυτή την φανταστική εξέλιξη προσπέρασε την McLaren στην τρίτη θέση των Κατασκευαστών ενώ, η δεύτερη θέση του Ocon αποτελεί το καλύτερο αποτέλεσμα στην καριέρα του Γάλλου ελπιδοφόρου πιλότου αλλά και το πρώτο βάθρο της καριέρας του.

Τι συνέβη όμως στους δύο οδηγούς της Mercedes που βρισκόντουσαν στις πρώτες θέσεις σε όλο το πρώτο μέρος του αγώνα; Mε την είσοδο του safety car, η Mercedes επέλεξε να φέρει τους πιλότους της για pit-stop στον ίδιο γύρο. Εκεί όμως η γερμανική ομάδα τα «θαλάσσωσε» καθώς έβαλε τα ελαστικά που προορίζονταν για τον Bottas στον Russell, ενώ οι μηχανικοί της πήγαν να κάνουν το ίδιο λάθος και στον Φινλανδό πριν τελικώς διορθώσουν την «γκάφα» τους την τελευταία στιγμή. Επόμενο βήμα για την Mercedes ήταν να ξανακαλέσει τον Russell για pit-stop ώστε να του βάλει τα σωστά ελαστικά. Η σύγχυση αυτή όχι μόνο άλλαξε την στρατηγική που έπρεπε να ακολουθήσουν οι δύο οδηγοί αλλά αναμένεται να υπάρξει και κάποια ποινή από τους αγωνοδίκες, αφού ο κάθε πιλότος έχει συγκεκριμένα ελαστικά που μπορεί να χρησιμοποιήσει σε κάθε Grand Prix. Στην συνέχεια, ο Russell βρέθηκε μια ανάσα από τον πρωτοπόρο Perez, ωστόσο λόγω νέου προβλήματος σε ένα ελαστικό του, ξαναμπήκε για 4η φορά στα pits, γεγονός που τον έριξε στις χαμηλές θέσεις. 

Ο Sainz έδωσε πολύτιμους ρυθμούς στην McLaren με την πέμπτη θέση που πήρε, ο Ricciardo με την έκτη θέση κρατά ζωντανή την Renault στην μάχη για την τρίτη θέση στους Κατασκευαστές, ενώ o Αlbon μόνο ικανοποιημένος δεν μπορεί να είναι με την έβδομη θέση. Όγδοος τερμάτισε ο Bottas που όχι μόνο δεν ανέκαμψε ποτέ από το λάθος που έγινε στα pits, αλλά δέχτηκε και αρκετές προσπεράσεις από «αργά» μονοθέσια. Πίσω του τερμάτισε ο Russell που κατάφερε να αναρριχηθεί εκεί παρά τις συνεχείς «αναποδιές», ενώ την δεκάδα έκλεισε ο Lando Norris με McLaren.

Ο επόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο Άμπου Ντάμπι στις 10-13 Δεκεμβρίου.

Δείτε την τελική κατάταξη: 

Autotriti.gr
NISSAN