Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

To ανανεωμένο Peugeot 108.

Πέφτει η αυλαία για τα Peugeot 108 & Citroen C1

4.738 Επισκέψεις στο άρθρο (15/10/2020)

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν τον όμιλο PSA να σταματά άμεσα την παραγωγή Peugeot 108 και Citroen C1. Διαβάστε γιατί.


Πριν λίγους μήνες το PSA Groupe αποφάσισε να πουλήσει το μερίδιο που έχει στο εργοστάσιο που διατηρούσε στην Τσεχία μαζί με την Toyota και τώρα φαίνεται πως παίρνει τελικά την απόφαση να σταματήσει την παραγωγή των Peugeot 108 και Citroen C1.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τoν γαλλικό όμιλο αλλά την είδηση μεταφέρουν ήδη τρία διαφορετικά μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού με το Reuters μάλιστα να αναφέρει πως οι Γάλλοι θέλουν να φύγουν από την κατηγορία των μίνι αυτοκινήτων πριν ολοκληρωθεί η συγχώνευση με την Fiat-Chrysler.

Μια ανώνυμη πηγή ανέφερε πως «Η PSA αποχωρεί τόσο από το εργοστάσιο όσο και από την μίνι κατηγορία, όπως την γνωρίζουμε σήμερα γιατί, είναι ένα κομμάτι στο οποίο πολλές εταιρείες χάνουν χρήματα στην Ευρώπη». Πολλές είναι οι εταιρείες που εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο να φύγουν από την κατηγορία αυτή γιατί θα χρειαστεί να ξοδέψουν αρκετά χρήματα στην εξέλιξη νέων κινητήρων που θα είναι εναρμονισμένοι με τα νέα όρια ρύπων που επιβάλλει η Ε.Ε.

Την ίδια στιγμή, πρέπει να σημειώσουμε πως όταν ολοκληρωθεί η συγχώνευση με την Fiat-Chrysler, ακόμα και εάν πράγματι σταματήσει η παραγωγή των 108 και C1, ο όμιλος που θα δημιουργηθεί θα έχει στην γκάμα του δύο μίνι μοντέλα, το Fiat 500 και το Fiat Panda.

Μια πηγή πρόσθεσε ακόμη: «Θα δημιουργηθούν νέα project μετά από την συγχώνευση αφού πολλά πράγματα θα αλλάξουν ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την μίνι κατηγορία και τα Fiati 500 και Panda, δύο ιστορικά μοντέλα της Fiat».
 

Toyota
NISSAN