Πινακίδες και άδεια για ρυμουλκούμενα - τρέιλερ με 200 ευρώ

3.143 Επισκέψεις στο άρθρο (1/5/2024)
Πινακίδες και άδεια για ρυμουλκούμενα - τρέιλερ με 200 ευρώ

- Νέα τροπολογία από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
- Στα 200 ευρώ το παράβολο για άδεια και πινακίδες.
- Σε ισχύ για πέντε μήνες.
- Σε ισχύ έως το Σεπτέμβρη το ειδικό σημείωμα ρυμούλκησης.

Στα 200 ευρώ το παράβολο για άδεια και πινακίδες

Τη δυνατότητα να βγάλουν άδεια και πινακίδες για ρυμουλκούμενα και τρέιλερ πληρώνοντας 200 ευρώ, έχουν για μία ακόμα φορά οι Έλληνες ιδιοκτήτες, μετά από σχετική τροπολογία στην οποία προχώρησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η τροπολογία αφορά τα οχήματα κατηγορίας Ο1 και Ο2 (ρυμουλκούμενα - τρέιλερ), συμπεριλαμβανομένων και των ειδικής χρήσεως ειδικού σκοπού μη μεταφοράς εμπορευμάτων.

Σε ισχύ για πέντε μήνες

Με τη νέα νομοθετική διάταξη παρέχεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ρυμουλκούμενων – τρέιλερ, που είχαν παλαιότερα τεθεί νόμιμα σε κυκλοφορία με ειδικά σημειώματα ρυμούλκησης (Ε.Σ.Ρ.) και δεν είχαν εκδώσει στοιχεία κυκλοφορίας εντός της προβλεπόμενης αρχική προθεσμίας (δηλαδή, μέχρι 29/12/2023), να εκδώσουν στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια και πινακίδες), κατόπιν καταβολής παραβόλου, ύψους 200 ευρώ και εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε μηνών, μετά τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ.

Σε ισχύ έως το Σεπτέμβρη το ειδικό σημείωμα ρυμούλκησης

Επιπλέον, από το Υπουργείο ανακοινώθηκε πως, παρέχεται η δυνατότητα τουλάχιστον έως τέλος Σεπτεμβρίου 2024, να τίθενται νομίμως σε κυκλοφορία τα ρυμουλκούμενα–τρέιλερ, εφόσον ήδη διαθέτουν ειδικό σημείωμα ρυμούλκησης. Τέλος, τονίζεται ότι η νέα διάταξη δεν διευρύνει αόριστα το πεδίο των δικαιούχων της ρύθμισης, αλλά περιορίζεται αυστηρά σε όσους διαθέτουν Ε.Σ.Ρ. που εκδόθηκε πριν την 29η Δεκεμβρίου 2023.

test center
test center