Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Πιστή στον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα η Ferrari

1.737 Επισκέψεις στο άρθρο (7/5/2021)

Η Ferrari, όχι μόνο επιθυμεί να κρατήσει τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 6,5 λίτρων στη φαρέτρα της, αλλά σκοπεύει να καταβάλλει προσπάθειες να τον εξελίξει, ώστε να γίνει πιο αποδοτικός και φυσικά... ισχυρότερος!

Η Ferrari πριν λίγες μέρες παρουσίασε τη νέα Competizione έκδοση για την 812 Superfast δείχνοντας πως παραμένει πιστή στους κινητήρες εσωτερικής καύσης αν και παράλληλα επενδύει στην ηλεκτροκίνηση με την SF90 Stradale των 1.000 ίππων. Μάλιστα, η Ferrari δεν δίστασε να εργαστεί πάνω στην αύξηση της απόδοσης του ατμοσφαιρικού V12 κινητήρα ώστε να αυξήσει την ισχύ του στα 830 άλογα, δείχνοντας πως έχει κάθε πρόθεση να συνεχίσει την εξέλιξη των κινητήρων βενζίνης που διαθέτει.

Μιλώντας στο TopGear, ο Enrico Galliera, ο επικεφαλής της φίρμας στο κομμάτι του Marketing επιβεβαίωσε πως ο V12 κινητήρας «βρίσκεται στην καρδιά της Ferrari» και πως η ομάδα μηχανικών της πασίγνωστης ιταλικής φίρμας ψάχνει τρόπους να τον κρατήσει «ζωντανό», παρά την εποχή της ηλεκτροκίνησης που φαίνεται πως πλησιάζει, αν δεν έχει ήδη φτάσει…

Ο Michael Leiters, ο τεχνικός διευθυντής της Ferrari, από την πλευρά του, υποστήριξε όσα είπε ο Galliera και πρόσθεσε επίσης πως είναι πεπεισμένος πως ο V12 κινητήρας θα συνεχίσει να βρίσκεται στην γκάμα της Ferrari και πως μπορεί να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποδοτικός. «Σίγουρα, πρέπει να κάνουμε μεγάλη έρευνα για να τον κρατήσουμε. Τίποτα δεν είναι αδύνατο», πρόσθεσε ο Leiters.

Συμπερασματικά, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πως η Ferrari πιστεύει πως πρέπει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο πριν τον εγκαταλείψει. Αυτό σημαίνει πως θα προσπαθήσει να μειώσει τις εκπομπές ρύπων που παράγει το μοτέρ αυτό, όσο είναι αυτό δυνατό, και ταυτόχρονα θα καταβάλλει προσπάθειες για να αυξήσει την ισχύ του.
 

Toyota
SEAT XENOIASTOI