Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το Honda e.

Πισωκίνητα ηλεκτρικά ετοιμάζει η Honda

1.835 Επισκέψεις στο άρθρο (17/7/2019)

Η νέα ηλεκτρική πλατφόρμα που ετοιμάζει η ιαπωνική εταιρεία θα προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα.

H Ηοnda αποκάλυψε στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood το νέο της ηλεκτρικό hatchback αλλά φαίνεται πως η εταιρεία δουλεύει ήδη πάνω σε μία νέα πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασίσει τα μεγαλύτερα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, στο δάπεδο αυτό θα μπορούν να βασίζονται μια σειρά από μοντέλα ανεξάρτητα το μέγεθός του και τον τύπο αμαξώματος ενώ παράλληλα θα μπορούν να τοποθετηθούν με την ίδια ευκολία μεγάλες ή μικρές μπαταρίες. Επίσης, η πλατφόρμα αυτή θα μπορεί να εξοπλίζεται και με σύστημα τετρακίνησης. Στόχος της Honda είναι να μειωθεί το κόστος παραγωγής βασίζοντας την γκάμα της σε μια μόνο πλατφόρμα που θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα ίδια εξαρτήματα και μηχανικά μέρη.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως η νέα αρχιτεκτονική θα λανσαριστεί το 2025, θα αφορά στην πρώτη φάση τα crossover και τα σεντάν και ότι στην βασική της έκδοση θα προσφέρεται με ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα με κίνηση στους πίσω τροχούς. Παράλληλα, θα προσφέρει τέλεια κατανομή βάρους 50:50, αφού γίνεται λόγος πως η Honda θέλει να δώσει έμφαση στα σπορ χαρακτηριστικά των νέων της μοντέλων.

Πέρα από τη νέα της πλατφόρμα, η Honda ανακοίνωσε πως το υβριδικό της σύστημα με τα δύο μοτέρ θα προσφερθεί όταν έρθει η ώρα και στα πιο μικρά, σε μέγεθος, οχήματά της κάνοντας λόγο πως έτσι θα βελτιωθεί η απόδοσή τους.
 

Hyundai
NEXEN PROTES TOPOTHETISEIS