Γέμισε αφρικανική σκόνη: Το πλένεις έξω & πληρώνεις, στο χέρι ή άπλυτο;

3.280 Επισκέψεις στο άρθρο (22/4/2024)
Γέμισε αφρικανική σκόνη: Το πλένεις έξω & πληρώνεις, στο χέρι ή άπλυτο;

- Το πλύσιμο του αυτοκινήτου είναι κλειδί για την καλή συντήρηση
- Το κόστος πλυσίματος έξω αυξήθηκε και μετράει αρκετά στο κόστος χρήσης
- Αν το πλύνεις μόνος σου θες χώρο, χρόνο, κόπο και υλικά που δεν είναι τσάμπα
- Υπάρχουν και αυτοί που πλένουν με υγρό για τα πιάτα, σα να είναι κατσαρόλα

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου είναι κλειδί για την καλή συντήρηση

Και επειδή πάλιωσε θα το αφήσεις βρώμικο; Το πλύσιμο του αυτοκινήτου δεν είναι απλά καλλωπισμός, αλλά μέρος της συντήρησής του. Το πρόβλημα είναι ότι είναι ή πολύ κόπος ή πολλά χρήματα. Εσύ τι κάνεις;
 
Το πλύσιμο από μόνο του είναι η βασική συντήρηση ενός από τα βασικά μέρη του αυτοκινήτου, ένα από αυτά που το πιθανότερο είναι να το πλήρωσες και έξτρα, το χρώμα. Το πλύσιμο απομακρύνει φυσικά τη βρώμα, τη σκόνη, τα περιττώματα και τα μυγάκια. Απομακρύνει υλικά που προσβάλουν το χρώμα ή τα πλαστικά, ή ακόμη χειρότερα τις μεταλλικές επιφάνειες αν έχουν εκτεθεί στο στοιχείο από γρατζουνιές και χτυπήματα. Το πλύσιμο επίσης σε διατηρεί σε επαφή με την κατάσταση του αυτοκινήτου σου. Βλέπεις αν έχουν γίνει νέες ζημιές και προσέχεις περισσότερο τις υπάρχουσες. Ακόμη περισσότερο όμως το πλυμένο αυτοκίνητο το προσέχουν περισσότερο και οι άλλοι. Αλλιώς ανοίγεις την πόρτα δίπλα σε ένα βρώμικο αυτοκίνητο που είναι απεριποίητο, χωρίς να προσέξεις να το χτυπήσεις, και αλλιώς σε ένα που βλέπεις ότι ο ιδιοκτήτης του το διατηρεί και το προσέχει.

Το κόστος πλυσίματος έξω αυξήθηκε και μετράει αρκετά στο κόστος χρήσης

Το πλύσιμο όμως δεν είναι τσάμπα. Στα βενζινάδικα και τα πλυντήρια αυτοκινήτων η τιμή αυξήθηκε τουλάχιστον 30% τα τελευταία δύο χρόνια, και ένα πέρασμα μόνο από τις βούρτσες μπορεί να φτάνει και τα 10 ευρώ, ενώ το μέσα-έξω από 15 ευρώ ή και 20 ευρώ είναι πλέον σύνηθες. Αν δεν θες βούρτσες και θες να στο πλύνουν στο χέρι, η τιμή είναι ακόμη μεγαλύτερη, ενώ αν κάνεις και κανέναν καθαρισμό σε βάθος, το κόστος ξεχειλώνει προς το 50άρικο πολύ γρήγορα. Όπως και να έχει όμως, ακόμη και ένα 10ρικο το μήνα, είναι αρκετό κόστος.

Αν το πλύνεις μόνος σου θες χώρο, χρόνο, κόπο και υλικά που δεν είναι τσάμπα

Φυσικά μπορείς να το πλύνεις μόνος σου και να γλιτώσεις το έξοδο, όμως το πλύσιμο στο χέρι με κουβάδες, λάστιχα, σκούπες, πετσιά κλπ. δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε γρήγορο, ούτε τσάμπα. Πρώτα θες χώρο. Κάποιοι μερακλήδες το πλένουν και στο δρόμο, αυτό έχει να κάνει με τη γειτονιά που μένεις. Επειδή το κάνεις μόνος σου είναι πιθανό να το κάνεις και καλύτερα απ`ότι έξω. Όμως αυτό εξαρτάται και από τα υλικά που χρησιμοποιείς. Έχεις σαμπουάν με κερί, έχεις γυαλιστικό για τα πλαστικά, έχεις χημικό για τις ζάντες; Γιατί αυτά έχουν τα δικά τους έξοδα, και μπορεί να μην είναι 10 ευρώ το μήνα, ή μπορεί να είναι και παραπάνω.

Υπάρχουν και αυτοί που πλένουν με υγρό για τα πιάτα, σα να είναι κατσαρόλα

Ή μπορεί να το πλένεις με υγρό για τα πιάτα και να τελειώνεις, όμως εδώ που τα λέμε, δεν αξίζει ο κόπος σου αν είναι να πλένεις το αυτοκίνητό σου σα να είναι κατσαρόλα, άσε που χαλάς το χρώμα. Ή μήπως το υγρό για τα πιάτα είναι η πιο πρόσφατη συνήθειά σου στο πλύσιμο; Μήπως τώρα που φόρτωσε μερικά χρόνια στην «καμπούρα» του, αντί για ειδικό σαμπουάν, βάζεις Τρύλετ; Και αντί για σαμουά δέρμα να το στεγνώσεις απλά το αφήνεις στον ήλιο ή το κάνεις με ότι πανί βρεις.
 
Αλλαξε το πως πλένεις το αυτοκίνητό σου με την ηλικία του; Προς το χειρότερο; Ή μήπως προς το καλύτερο, αφού τώρα θέλει και περισσότερη προσοχή; Τι λες; Εσύ πως το πλένεις;

TI LINGLONG AGORAZO
skoda