Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ποια τεχνολογία ή εξοπλισμό βρίσκεις τελείως άχρηστο στο αμάξι σου;

(20/9/2024)
Ποια τεχνολογία ή εξοπλισμό βρίσκεις τελείως άχρηστο στο αμάξι σου;

- Ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας και φωνητικές εντολές είναι για πολλούς οι δύο πιο απαξιωμένες τεχνολογίες
- Αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες βρίσκονται χαμηλά στη λίστα προτίμησης εξοπλισμού του κοινού
- Το κάλυμμα του μοτέρ κάτω από το καπό είναι ο πιο άχρηστος διάκοσμος

Ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας και φωνητικές εντολές είναι για πολλούς οι δύο πιο απαξιωμένες τεχνολογίες

Έχεις ποτέ προσπαθήσει να χρησιμοποιήσεις φωνητικές εντολές στο αυτοκίνητο για να ρυθμίσεις την ένταση του ραδιοφώνου; Αν όχι, τότε ανήκεις στην πλειοψηφία των οδηγών που βρίσκουν τις φωνητικές εντολές άχρηστες, αχρείαστες ή απλά ανίκανες να λειτουργήσουν. Και δεν είναι η μόνη τεχνολογία που δέχεται τόση περιφρόνηση. Η ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας αφήνει πολλούς να απορούν τι μπορεί να κάνει ένας οδηγός όταν αλλάζει λωρίδα που να χρειάζεται ειδοποίηση. Και δεν είναι μόνο αυτά. Μισητό φαίνεται πως είναι και το σύστημα start-stop που σβήνει το μοτέρ στα φανάρια, όμως αυτό στην πόλη ρίχνει αρκετά την κατανάλωση και  βοηθάει τους ρύπους, αλλά αυτό πολλοί συνεχίζουν να το αγνοούν.

Αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες βρίσκονται χαμηλά στη λίστα προτίμησης εξοπλισμού του κοινού

Στον εξοπλισμό που φαίνεται πως δεν είναι πολλοί που θέλουν να πληρώσουν ανήκουν τα αυτόματα φώτα και οι υαλοκαθαριστήρες. Δεν είναι περίεργο που πλέον αυτά τα έξτρα είναι μέρος πακέτου εξοπλισμού και δεν διατίθενται αυτόνομα. Στην λίστα εξοπλισμού που δεν εντυπωσιάζει πολύ ανήκει επίσης ο αυτόματος κλιματισμός, με τους περισσότερους οδηγούς να θεωρούν το απλό air condition «μια χαρά», ακόμα και αν δεν είναι. Αδιάφορος φαίνεται ο κόσμος και απέναντι στα συστήματα πλοήγησης, αφού όλοι πλέον έχουν τηλέφωνο, ενώ κανείς μάλλον δεν θέλει αυτόματα παρκαρίσματα ή άλλες αυτονομίες οδήγησης.

Το κάλυμμα του μοτέρ κάτω από το καπό είναι ο πιο άχρηστος διάκοσμος

Σε ότι αφορά το διάκοσμο, ότι είναι «ψέμα» δεν το θέλει κανείς. Έτσι οι τυφλοί αεραγωγοί και οι ψεύτικες εξατμίσεις είναι «φάουλ» ενώ ακόμη και το καπάκι στο μοτέρ, κάτω από το καπό, αφού το βλέπει μόνο ο μάστορας και προσθέτει χρόνο για να αφαιρεθεί, δεν είναι πολύ δημοφιλές. Οι κρυφοί φωτισμοί στην καμπίνα επίσης δεν εντυπωσιάζουν πολύ, τουλάχιστον μετά την το μήνα του μέλιτος με το καινούργιο αυτοκίνητο, και συχνά ενοχλούν, με πολλούς οδηγούς να ψάχνουν τρόπο να τους σβήσουν. Και φυσικά διάκοσμος δεν είναι μόνο ο οπτικός αλλά και ο ακουστικός. Έτσι οι τεχνητοί ήχοι κινητήρα που παίζουν από τα ηχεία είναι επίσης στη λίστα του μισητού εξοπλισμού.

Εσύ τι πλήρωσες και δεν χρησιμοποίησες ποτέ; Ή από την άλλη τι είναι αυτό που απέφυγες και δεν το μετάνιωσες ποτέ που δεν το έχεις στο αυτοκίνητό σου; Ποιά τεχνολογία, θεωρείς τελείως άχρηστη και αχρείαστη; Και τελικά τι εξοπλισμός περισσεύει σε ένα αυτοκίνητο; Τι λες;

TI YOKOHAMA AGORAZO
VW