Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

H Porsche 911 GT3.

Porsche: «Τα συνθετικά καύσιμα η λύση απέναντι στην ηλεκτροκίνηση»

2.415 Επισκέψεις στο άρθρο (22/2/2021)

Η Porsche πιστεύει πως τα συνθετικά καύσιμα που αναπτύσσει θα μπορούσαν να κάνουν τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο καθαρά είναι και τα ηλεκτρικά!


Οι εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων έχουν μπει για τα καλά στο μονοπάτι της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας συνεχώς νέα μοντέλα με ηλεκτροκίνητα κινητήρια σύνολα. Φτάνει άραγε το τέλος των μοτέρ εσωτερικής καύσης;

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε τι υψηλόβαθμο στέλεχος της Porsche, dr. Frank Walliser, στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας 911 GT3, μια λύση που μπορεί να δώσει ανάσα ζωής στους κινητήρες βενζίνης και diesel είναι τα συνθετικά καύσιμα που αναπτύσσει η γερμανική φίρμα, γνωστά ως eFuel.

O dr.Walliser πιστεύει ότι οι κινητήρες που «καίνε» συνθετικά καύσιμα θα μπορέσουν να γίνουν όσο «πράσινοι» είναι οι ηλεκτροκινητήρες. Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα καύσιμα eFuel μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων που παράγουν τα μοντέλα της Porsche, αφού παράγουν κατά 85% λιγότερα επιβλαβή σωματίδια σε σχέση με τα καύσιμα που υπάρχουν αυτή την στιγμή στα βενζινάδικα.

Ο Walliser συμπλήρωσε: «Aν λάβεις υπόψη σου ολόκληρη την διαδικασία που χρειάζεται για την κατασκευή και την χρήση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, τα αυτοκίνητα με συνθετικά καύσιμα θα είναι το ίδιο καθαρά».

Η Porsche ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι επενδύει σε συνθετικά καύσιμα πέρυσι, με σκοπό να σώσει τις παλιές Porsche που κυκλοφορούν ακόμα. Ο dr. Walliser εξήγησε ωστόσο ότι όλες οι νέες Porsche με κινητήρες εσωτερικής καύσης, συμπεριλαμβανομένης της 911 GT3 γενιάς 992, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα συνθετικά καύσιμα eFuel χωρίς καμία τροποποίηση. Η γερμανική μάρκα στοχεύει να ξεκινήσει δοκιμές το 2022.
 

Mercedes
Leasing