Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Πρεμιέρα για το νέο Peugeot E-408 με 210 ίππους και αυτονομία 453 χλμ.

1.478 Επισκέψεις στο άρθρο (2/10/2024)
Πρεμιέρα για το νέο Peugeot E-408 με 210 ίππους και αυτονομία 453 χλμ.
9 Φωτογραφίες »

- Το μοντέλο που ολοκληρώνει την ηλεκτρική γκάμα της Peugeot.
- Ένα ηλεκτρικό μοτέρ με 210 ίππους και αυτονομία 453 χιλιόμετρα.
- Σε δύο εκδόσεις Allure και GT, στάνταρ οι δύο οθόνες.
- Έως 1.545 λίτρα στο πορτμπαγκάζ και 33 λίτρα σε άλλους χώρους στην καμπίνα.
- Τον Γενάρη του 2025 στην Ελλάδα.

Το μοντέλο που ολοκληρώνει την ηλεκτρική γκάμα της Peugeot

Όπως είχε υποσχεθεί μέσω μίας teaser εικόνας, η Peugeot προχώρησε στην αποκάλυψη του νέου E-408, με το οποίο συμπληρώνει τη σειρά των ηλεκτρικών της οχημάτων. Το γαλλικό Fastback είναι επί της ουσίας η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του 408 και έρχεται στις ευρωπαϊκές αγορές με 210 άλογα, πολλές τεχνολογίες, αλλά και το i-Cockpit στην καμπίνα.

Ένα ηλεκτρικό μοτέρ με 210 ίππους και αυτονομία 453 χιλιόμετρα

Το Peugeot E-408 θα είναι διαθέσιμο με ένα σύστημα κίνησης. Αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 210 ίππων και 345 Nm ροπής που κινεί τους μπροστινούς τροχούς. Ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί ενέργεια από μία μπαταρία 58,2 kWh (ωφέλιμη) που του επιτρέπει να κινηθεί για 453 χιλιόμετρα. Η κατανάλωση που υπόσχεται η μάρκα ανέρχεται στα 15,2 kWh / 100 χλμ.

Για φόρτιση AC (εναλλασσόμενο ρεύμα), το E-408 εφοδιάζεται στάνταρ με τριφασικό φορτιστή 11 kW. Για φόρτιση DC (συνεχές ρεύμα), δέχεται ισχύ έως 120 kW, επιτρέποντας φόρτιση από 20% έως 80% της μπαταρίας σε 30 λεπτά (υπό συνθήκες κανονικής θερμοκρασίας μπαταρίας) και ανάκτηση 100 χλμ. αυτονομίας σε 10 λεπτά φόρτισης, σύμφωνα με τη μάρκα.

Σε δύο εκδόσεις Allure και GT, στάνταρ οι δύο οθόνες

Εξωτερικά, το νέο Peugeot E-408 δεν έχει διαφορές σε σχέση με το 408. Η Peugeot υπογραμμίζει πως το ηλεκτρικό μοντέλο θα προσφέρεται σε δύο εξοπλιστικές εκδόσεις τις Allure και GT. Στην Allure μεταξύ άλλων θα διατίθεται στάνταρ με: προβολείς LED, ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, PEUGEOT i-Cockpit με προσαρμόσιμο ψηφιακό πίνακα οργάνων 10 ιντσών, οθόνη αφής 10 ιντσών για το infotainment με συνδεδεμένη πλοήγηση με προγραμματιστή ταξιδιού, φωνητική εντολή OK Peugeot, ασύρματο Apple CarPlay /Android Auto, θερμαινόμενο κάθισμα οδηγού και τιμόνι, διζωνικό αυτόματο κλιματισμό, πίσω κάμερα και αισθητήρες στάθμευσης, αντλία θερμότητας.

Το Peugeot E-408 GT επιπλέον της έκδοσης Allure θα διαθέτει : προβολείς Matrix LED, μπροστινούς αισθητήρες στάθμευσης, διακοσμητικές επενδύσεις εσωτερικού αλουμινίου με προσαρμόσιμο ατμοσφαιρικό φωτισμό 8 χρωμάτων, μαρσπιέ θυρών αλουμινίου, ηλεκτρικό άνοιγμα πόρτας χώρου αποσκευών hands-free, πακέτο Drive Assist Plus (ημιαυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2) κ.α..

Έως 1.545 λίτρα στο πορτμπαγκάζ και 33 λίτρα σε άλλους χώρους στην καμπίνα

Σε ότι αφορά την καμπίνα, εκτός από τον εξοπλισμό της εκάστοτε έκδοσης, ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα, η κεντρική κονσόλα ξεκινά με ένα χώρο αφιερωμένο στην ασύρματη φόρτιση του τηλεφώνου. Έτσι, η υπόλοιπη κονσόλα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στην αποθήκευση και την πρακτικότητα, με υποβραχιόνιο, 2 θύρες USB C (φόρτιση/δεδομένα), 2 ποτηροθήκες και έως 33 λίτρα διαφόρων αποθηκευτικών χώρων. Ο χώρος αποσκευών από την άλλη, μπορεί να φιλοξενήσει 471 λίτρα, ενώ με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα αυξάνεται στα 1.545 λίτρα. Ο χώρος αποσκευών είναι επίσης εξοπλισμένος με πρίζα 12V που βρίσκεται στη δεξιά επένδυση του χώρου αποσκευών, φωτισμό LED, ελαστικό δίχτυ με έξτρα αποθηκευτικό χώρο στο πλάι.

Τον Γενάρη του 2025 στην Ελλάδα

Το εμπορικό λανσάρισμα στην ελληνική αγορά αναμένεται τον Ιανουάριο του 2025.

fiat
OPEL