Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Πρέπει να μπει τέλος στη γενοκτονία της ασφάλτου. Πώς;

Πρέπει να μπει τέλος στη γενοκτονία της ασφάλτου. Πώς;

3.879 Επισκέψεις στο άρθρο (14/1/2024)

- Αλλη μια χρονιά με αιματοβαμμένες γιορτές στην άσφαλτο με πολλά τροχαία σε λίγες μέρες
- Τουλάχιστον 4 νεκροί & 2 σοβαρά τραυματίες μόνο στην Αττική
- Νέοι άνθρωποι ρε γαμώτο οι εμπλεκόμενοι σε πολλές περιπτώσεις
- Αλκοόλ και απρόσεκτη οδήγηση οι βασικές αιτίες

Αλλη μια χρονιά με αιματοβαμμένες γιορτές στην άσφαλτο

Οι γιορτές πέρασαν για τα καλά και πλέον όλοι επιστρέψαμε εδώ και κάποιες μέρες στην πραγματικότητα. Και παρότι αυτές τις μέρες υποτίθεται πως περνάμε όμορφα και διασκεδάζουμε με τις οικογένειές μας, κάθε χρόνο θρηνούμε νέους (και όχι μόνο) ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται πολύ σοβαρά στην άσφαλτο. Δυστυχώς το ίδιο συνέβη και φέτος.
 

Πολλά τρομαχτικά τροχαία σε όλη την Ελλάδα, μέσα σε λίγες μέρες

Αν άνοιγες το κινητό ή την τηλεόραση για να διαβάσεις τις ειδήσεις θα έβλεπες καθημερινά τουλάχιστον μια είδηση για κάποιο σοβαρό τροχαίο. Από το δυστύχημα στα Βριλήσσια ανήμερα των Χριστουγέννων, που στοίχισε τη ζωή σε δύο νέα παιδιά 17 και 18 ετών, μέχρι το τρομαχτικό ατύχημα στο Πέραμα, με το κόκκινο Ibiza να καρφώνεται στη μπαριέρα τραυματίζοντας σοβαρά οδηγό και συνοδηγό.

Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα υπάρχει και βίντεο ντοκουμέντο από την σύγκρουση, που τραβούσε η 22χρονη συνοδηγός, ενώ και οι δύο έχασαν κάτω άκρα από το τρομακτικό ατύχημα, με τον οδηγό να χάνει τον έλεγχο και να σκάει στις μπαριέρες με ταχύτητα πάνω από 200 χλμ.!

Νέοι άνθρωποι οι εμπλεκόμενοι σε πολλές περιπτώσεις

Δυστυχώς και τις επόμενες μέρες είχαμε σοβαρά τροχαία. Ξημερώματα Πρωτοχρονιάς, όχημα στην Ποσειδώνος έφυγε από το δρόμο και έπεσε στις μπαριέρες στο ύψος του Φλοίσβου, με τον οδηγό ευτυχώς να είναι καλά στην υγεία του. Το ίδιο βράδυ και λίγα μόλις χλμ. παραδίπλα, στο Μοσχάτο, ένας 21χρονος οδηγός μηχανής έχασε τον έλεγχο και έπεσε από τη μοτοσυκλέτα του, αφήνοντας την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα στο νοσοκομείο. Δυστυχώς δε φορούσε κράνος. Τροχαίο δυστήχημα είχαμε και στην Κερατέα, με έναν 77χρονο να φεύγει από το δρόμο με το αυτοκίνητό του και να πέφτει στο γκρεμό, χάνοντας δυστυχώς τη ζωή του.

Αλκοόλ και απρόσεκτη οδήγηση οι βασικές αιτίες

Τα αίτια είναι πολλά σε τέτοιες περιπτώσεις. Όμως η αύξηση των τροχαίων μέσα στις γιορτές, σχετίζεται μεταξύ άλλων και με την κατανάλωση αλκοόλ και την απρόσεκτη οδήγηση που σχετίζεται αρκετά με την ευφορία των γιορτών. Εκτός αυτού, η μη χρήση ζώνης ή κράνους σε πολλές από τις παραπάνω περιπτώσεις στοίχισε τη ζωή των εμπλεκόμενων.
 
Υπάρχει όμως κάποια λύση σε όλο αυτό; Θα σταματήσει να βάφεται η άσφαλτος με αίμα αν γεμίσουν οι δρόμοι με αστυνομικούς που θα κάνουν συνεχείς ελέγχους; Και ακόμα και αν συμβεί αυτό για την περίοδο των εορτών, τι γίνεται όλο τον υπόλοιπο χρόνο;
 

KIA
SEAT XENOIASTOI