Ο Αλέν Προστ.

Προστ: «Ίδια ιστορία με τον Σουμάχερ ο Χάμιλτον»

2.704 Επισκέψεις στο άρθρο (24/8/2020)

Δηλώσεις για την εξαιρετική πορεία που διανύει στο πρωτάθλημα της Formula 1 ο Λιούις Χάμιλτον πραγματοποίησε ο «θρύλος» του αθλήματος, Αλέν Προστ.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μιλώντας για τα κατορθώματα του Βρετανού οδηγού, έκανε τη σύγκριση με αυτά του Μίκαελ Σουμάχερ, υπογραμμίζοντας πως οι ιστορίες των δύο οδηγών συγκεντρώνουν πολλές ομοιότητες. Παράλληλα εξέφρασε την άποψή πως ο Χάμιλτον θα κατακτήσει τόσο το φετινό πρωτάθλημα, όσο και το επόμενο, ξεπερνώντας κατ` επέκταση τον σπουδαίο Γερναό πιλότο στους τίτλους.
 
«Ο τρόπος που οδηγεί ο Χάμιλτον, η εμπιστοσύνη του στην ομάδα της Mercedes και το γεγονός ότι θα αλλάξουν μόνον λίγο οι κανονισμοί το 2021, του δίνουν πολύ καλές πιθανότητες να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής σε αυτό και στο επόμενο έτος. Δεν βλέπω κανέναν, που θα τον νικήσει», είπε αρχικά ο Γάλλος και συνέχισε:
 
«Είναι απίστευτα αυτά που έχει κάνει ο Λιούις, όμως κάτι τέτοιο μπορείς να το πετύχεις μόνον όταν έχεις μία μακρά κυριαρχία και μία μακρόχρονη συνεργασία με μία ομάδα. Όταν τα πέτυχε ο Μίκαελ, σκεφτόμασταν όλοι ότι δεν θα ήταν δυνατόν να σπάσουν τα ρεκόρ του επειδή η Formula 1 είχε φτάσει στο πικ της. Δεν προβλέψαμε σωστά.
 
Ουσιαστικά είναι η ίδια ιστορία. Στη Mercedes έχουν μία τέλεια οργάνωση με ανθρώπους – κλειδιά στην ομάδα και έναν πιλότο Νούμερο Ένα και έναν άλλον ως Νούμερο Δύο. Από ψυχολογικής άποψης έχουν μία πολύ σταθερή κατάσταση, η οποία τους φέρνει σε πλεονεκτική θέση. Μερικές φορές δεν διακρίνουν οι άνθρωποι τι κάνει ο Λιούις. Νιώθει όμορφα στην ομάδα και επειδή έχει εμπιστοσύνη σε αυτήν», κατέληξε.
 
Θυμίζουμε πως αν ο Λιούις Χάμιλτον κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του «Σούμι» με επτά παγκόσμιους τίτλους, ενώ απέχει μόλις 3 νίκες από το να φτάσει τις 91 του Γερμανού.  

Mercedes
test center