Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Προστάτεψε το αυτοκίνητό σου από τη σκουριά με λίγες απλές κινήσεις

Προστάτεψε το αυτοκίνητό σου από τη σκουριά με λίγες απλές κινήσεις

- Πόρτες, προφυλακτήρες & θόλοι τροχών από τα πιο συχνά σημεία εμφάνισης σκουριάς.
- Επιδιόρθωσε τις μικρές γρατσουνιές πριν εισχωρήσει βαθιά η σκουριά.
- Αν έχεις ήδη σκουριά, χρειάζεται καλό γυάλισμα ή και μηχάνημα λείανσης.
- Συνήθως 12 έτη η αντισκωριακή εγγύηση, δεν καλύπτει φθορές από δική σου αμέλεια!

Πόρτες, προφυλακτήρες & θόλοι τροχών από τα πιο συχνά σημεία εμφάνισης σκουριάς

Η σκουριά είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς του αυτοκινήτου σου. Και μόλις εγκατασταθεί, είναι δύσκολο να απαλλαγείς από αυτήν. Τώρα που ξεκινούν οι βροχές, είναι πολύ σημαντικό να λάβεις κάποια προληπτικά μέτρα ώστε να προλάβεις τον σχηματισμό της. Με την πάροδο του χρόνου, η σκουριά μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο αυτοκίνητό σου και να χρειαστείς πολλά χρήματα για να αποκαταστήσεις τις φθορές. Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι για να αποτρέψετε αποτελεσματικά την εμφάνισή της και να προστατεύσετε το αυτοκίνητό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η σκουριά είναι προϊόν διάβρωσης που προκαλείται όταν το μέταλλο παραμένει βρεγμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα και αντιδρά με το οξυγόνο της ατμόσφαιρας. Η διαδικασία ονομάζεται οξείδωση και τα περισσότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν πλέον προστατεύονται από αυτή με γαλβανισμό (λεπτή στρώση από ψευδάργυρο). Όμως σε οποιοδήποτε σημείο προκληθεί το παραμικρό ψεγάδι, είτε σε αυτή τη στρώση είτε στη βαφή, σχεδόν πάντα σχηματίζεται σκουριά. Μάλιστα το φαινόμενο είναι πιο συχνό και πιο έντονο κατά τον χειμώνα λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ εάν υπάρχει και αλάτι στον δρόμο για πρόληψη της χιονόστρωσης, τότε επιταχύνεται αστραπιαία ο σχηματισμός της.

Τα πιο συνηθισμένα και «τρωτά» στη σκουριά σημεία του αμαξώματος είναι οι πόρτες, το πλαίσιο των παραθύρων, οι προφυλακτήρες και οι θόλοι των τροχών. Η σκουριά μερικές φορές μπορεί να κρύβεται και πίσω από μία πλαστική επένδυση όπου μπορεί να καταστρέψει μια επιφάνεια χωρίς να δείχνει ιδιαίτερης έκτασης ζημιά.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
Leasing