Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ακριβά πλήρωσε το «μάρμαρο» ένας κάτοικος της Θεσσαλονίκης, ο οποίος διατηρούσε στην κατοχή του μία Porsche Carrera 911 και ένα VW Touareg.

Πρόστιμο 30.775 ευρώ για βουλγαρικές πινακίδες!

14.759 Επισκέψεις στο άρθρο (30/10/2019)

Ακριβά πλήρωσε το «μάρμαρο» ένας κάτοικος της Θεσσαλονίκης, ο οποίος διατηρούσε στην κατοχή του μία Porsche Carrera 911 και ένα VW Touareg, τα οποία ωστόσο έφεραν βουλγαρικές πινακίδες.

Οι ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ έχουν αρχίσει ελέγχους για να εντοπίσουν αυτούς που επωφελούνται  τα «παραθυράκια» της γειτονικής Βουλγαρίας με σκοπό τη φοροδιαφυγή, είτε μέσω επιχειρήσεων-βιτρίνα με κέρδος τη χαμηλότερη φορολογία και επωφελούμενοι από τη μη ύπαρξη τελών κυκλοφορίας, κάτι που τους δίνει την ευχέρεια να κυκλοφορούν υπερπολυτελή ΙΧ.
 
Σε έναν από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε μία περίπτωση Έλληνα επιχειρηματία και της συζύγου του, οι οποίοι δήλωναν εταιρικά και… βουλγαρικά δύο αυτοκίνητα που είχαν στην κατοχή τους. Ο λόγος για μία Porsche Carrera 911 και ένα VW Touareg. Όπως προέκυψε από την έρευνα η επιχείρηση στη γειτονική χώρα αποδείχτηκε βιτρίνα, τα αυτοκίνητα δεν είχαν καμία από τις δύο ιδιότητες και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 30.775 ευρώ.
 
Για αυτούς που αναρωτιούνται πως έφτασε η ΑΑΔΕ στον εντοπισμό της συγκεκριμένης περίπτωσης. Τα βασικό στοιχείο είναι η πρόσβαση στην τεράστια βάση δεδομένων Ciela, όπου είναι καταγεγραμμένες όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία. Έτσι διασταυρώνοντας τους αριθμούς πλαισίου των αυτοκινήτων μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις του Θεσσαλονικιού επιχειρηματία στην Ελλάδα, που μεταξύ άλλων δε δήλωνε εισοδήματα αλλοδαπής προέλευσης, ούτε κάτοικος εξωτερικού, έφτασαν στο τελικό πόρισμα.
 
Να σημειωθεί πως κατά τον έλεγχο πλαισίων των αυτοκινήτων, μέσω του πληροφοριακού Συστήματος Οχημάτων του συστήματος ICISNET, διαπιστώθηκε ότι η Porsche, είχε ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας μέχρι τις 16/03/2012, οπότε και διαγράφηκε από το σύστημα με την ένδειξη «εξωτερικό». Τέλος αμφότερα αναφέρονταν πως ανήκαν στην επίμαχη επιχείρηση στη Βουλγαρία.
 
Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ για αντίστοιχες περιπτώσεις θα συνεχιστούν με στόχο να εντοπιστούν αντίστοιχες περιπτώσεις.

Toyota
NOS AXIZEI