Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Από τι εξαρτάται η μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου σου

1.737 Επισκέψεις στο άρθρο
Από τι εξαρτάται η μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου σου

- 100.000 χλμ. στο κοντέρ και ενημερωμένο βιβλίο service αξίζουν περισσότερα από 60.000 χλμ. και ασυνέπεια στους ελέγχους.
- Best-sellers & όσα δεν καίνε χάνουν αξία με πιο αργό ρυθμό.
- Πλούσιος εξοπλισμός & σωστή συντήρηση κρατάνε ψηλά την αξία.
- Τα γνήσια ανταλλακτικά δηλώνουν ότι έχεις ρίξει χρήμα.

100.000 χλμ. στο κοντέρ και ενημερωμένο βιβλίο service αξίζουν περισσότερα από 60.000 χλμ. και ασυνέπεια στους ελέγχους

Οι τιμές των καινούργιων αυτοκινήτων έχουν σκαρφαλώσει στα ύψη τα τελευταία χρόνια. Αυτομάτως λοιπόν όποιος καταφέρνει και αγοράζει ένα νέο όχημα, θέλει να προστατέψει την επένδυσή του όσο περισσότερο μπορεί στο πέρασμα των χρόνων. Μερικοί παράγοντες μπορούν να διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα την αξία του αυτοκινήτου, και ως αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του να επωφεληθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από μία μεταγενέστερη πώληση του.

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου είναι το ενημερωμένο βιβλίο service. Ο ιδιοκτήτης που έχει καταγεγραμμένο το πλήρες ιστορικό του οχήματός του έχει ένα πολύ δυνατό χαρτί για τη διατήρηση της αξίας σε υψηλό επίπεδο, ενώ παρουσιάζεται ταυτόχρονα και αξιόπιστος. Ένα αυτοκίνητο με 100.000 χλμ., που έχει λάβει ευλαβικά τα service του κρατώντας το αντίστοιχο αρχείο, αξίζει πολλά περισσότερα από ένα ίδιας γενιάς μοντέλο με 60.000χλμ. που δεν έχει τηρήσει τους προγραμματισμένους του ελέγχους.
 

Best-sellers & όσα δεν καίνε χάνουν αξία με πιο αργό ρυθμό

Τα τελευταία χρόνια, τα best sellers είναι αυτοκίνητα που ανήκουν συνήθως στις κατηγορίες των μικρών πόλης, μικρών SUV και μικρομεσαίων SUV. Τα best sellers χάνουν την αξία τους με πιο αργό ρυθμό, καθώς το αγοραστικό κοινό δείχνει διαχρονικά την προτίμησή του προς αυτά. Η αυξημένη ζήτηση κρατάει την τιμή τους σε υψηλά επίπεδα. Το ίδιο ισχύει και για αυτοκίνητα με χαμηλή κατανάλωση εντός πόλης (βλέπε υβριδικά), που είναι διαχρονικά δημοφιλή, καθώς καίνε λιγότερα καύσιμα. Τα αυτοκίνητα φυσικά που συνδυάζουν υψηλές πωλήσεις και έχουν και χαμηλή κατανάλωση ρίχνουν την αξία τους με ακόμη πιο αργό ρυθμό.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
NISSAN