Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ο Sergio Marchionne.

«World Car Person» o Sergio Marchionne

1.516 Επισκέψεις στο άρθρο (6/3/2019)

Στον πρώην πρόεδρο του FCA Group που απεβίωσε το περασμένο καλοκαίρι πήγε το βραβείο «World Car Person Of The Year».

Ο πρόσφατα αποθανών Sergio Marchionne αναδείχθηκε «Προσωπικότητα της χρονιάς για το Αυτοκίνητο» μετά από ανώνυμη ψηφοφορία από 80 κριτές των Βραβείων World Car.

Ο Μarchionne επιλέχθηκε μέσα από μια μακριά λίστα από διοικητικούς παράγοντες, σχεδιαστές και μηχανικούς που εργάζονται στον χώρο της αυτοκίνησης. Με το βραβείο αυτό, οι κριτές θέλησαν να αναγνωρίσουν την προσφορά του Ιταλού παράγοντα στην δημιουργία του ομίλου Fiat-Chrysler. Ακόμα, θέλησαν να αποδώσουν φόρο τιμής στον άνθρωπο που κατάφερε με τις αποφάσεις του να αλλάξει την μοίρα των δύο αυτών εταιρειών, ενώ η απόφαση του να «ανεξαρτητοποιηθεί» η Ferrari και να μπει στο χρηματιστήριο κρίθηκε από τους κριτές ως επιτυχημένη.
 
Ο τωρινός πρόεδρος του FCA Group Μike Manley παρέλαβε το βραβείο για χάρη του πρώην αφεντικού του δηλώνοντας: «Eίναι τιμή για μένα να παραλάβω αυτή την αναγνώριση για τον Sergio Marchionne από αυτή την διοργάνωση. O ίδιος δεν ήθελε να γίνεται μεγάλος θόρυβος γύρω από αυτόν και προτιμούσε να εκτελεί τα καθήκοντα του για την εταιρεία στην οποία υπήρξε αρχηγός για 14 χρόνια και να φροντίζει η ομάδα που θα τον διαδεχθεί να συνεχίσει την κληρονομιά του.»

Ο Sergio Marchionne απεβίωσε στα τέλη του περασμένου Ιουλίου μετά από επιπλοκές που δημιουργήθηκαν έπειτα από μια εγχείρηση ρουτίνας στον ώμο του. Έπειτα από τον θάνατό του έγινε γνωστό πως ο Marchionne είχε και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας που όμως φρόντισε να κρύψει από τα υπόλοιπα στελέχη του FCA Group.

Mercedes
Fia