Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Μια πολύ καλή εικόνα του e-performance Golf R concept (γνωστό και ως eR1) έδειξε η Volkswagen.

Το e-performance Golf R concept φημολογείται πως έχει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, ένα σε κάθε άξονα και η ισχύς τους ανέρχεται πάνω από τους 670 ίππους.

Βγήκε για βόλτα το VW Golf eR1

2.653 Επισκέψεις στο άρθρο (4/2/2020)

Μια πολύ καλή εικόνα του e-performance Golf R concept (γνωστό και ως eR1) έδειξε η Volkswagen, δίνοντας μία πρώτη ιδέα για το πώς σκοπεύουν να κινηθούν μελλοντικά τα R μοντέλα που θα κάνουν την εμφάνισή τους, αλλά και την κατεύθυνση που έχει το αγωνιστικό της τμήμα.


Το μοντέλο έκανε την εμφάνισή του στο GP του Ice Race στο Zell της Αυστρίας, όπου το αυτοκίνητο έκανε την πρώτη του βόλτα στη χιονισμένη διαδρομή. Πολλά στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά, ξέρουμε όμως πως πρόκειται για ένα ηλεκτρικό όχημα με τετρακίνηση, και ότι χρησιμοποιεί την προηγούμενη γενιά του VW Golf ως βάση.
 
Φαίνεται ότι είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, παρόμοιο αν όχι ίδιο με το Golf GTI TCR, με ένα απογυμνωμένο εσωτερικό κι ένα κιτ που του δίνει ευρεία υπόσταση, κάτι στο οποίο συμβάλει τόσο το εμπρόσθιο σπλίτερ, όσο και τα φουσκωμένα φτερά. Στο πίσω μέρος δεν χρειάζεται να πούμε πως η τεράστια αεροτομή είναι το στοιχείο που ξεχωρίζει με την παρουσία του.
 
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος VW R, Jost Capito, το eR1 «δεν κατασκευάστηκε σύμφωνα με κάποιες προδιαγραφές αγώνων και δεν προορίζεται για να συμμετάσχει σε κάποια γεγονός. Θα το χρησιμοποιήσουμε για να αποκτήσουμε εμπειρία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να αναπτύξουμε διάφορες τεχνολογίες».
 
Τέλος να σημειωθεί πως η φήμη που έχει υπάρξει γύρω από το σύστημα κίνησης υποστηρίζει πως το e-performance Golf R concept έχει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, ένα σε κάθε άξονα και η ισχύς τους ανέρχεται πάνω από τους 670 ίππους, με περίπου 479 Nm ροπής.

Autotriti.gr
Fia