Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Πρώτη εμφάνιση για το ηλεκτρικό SUV Kia EV9
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πρώτη εμφάνιση για το ηλεκτρικό SUV Kia EV9

2.372 Επισκέψεις στο άρθρο (12/11/2021)

Μία μίνι παρουσίαση του νέου της ηλεκτρικού πρωτότυπου υπό την ονομασία EV9 πραγματοποίησε η Kia, πριν το πλήρες ντεμπούτο του μοντέλου που θα γίνει στις 17 Νοεμβρίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες 2021.

Η Kia ανακοίνωσε πως από το 2035 θα καταργήσει στην Ευρώπη τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και το ίδιο θα συμβεί πέντε χρόνια αργότερα στο σύνολο της γκάμας της παγκοσμίως. Ως εκ τούτου η κορεατική μάρκα δίνει έμφαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στο πλαίσιο αυτό προχώρησε στην πρώτη αποκάλυψη του νέου της πρωτότυπου μεγάλου SUV με την ονομασία EV9.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Πλήρες ντεμπούτο στις 17 Νοέμβρη 

Έχοντας προγραμματίσει το πλήρες ντεμπούτο του μοντέλου στις 17 Νοεμβρίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες 2021, η Kia δεν είπε πολλές λεπτομέρειες, γνωστοποίησε όμως πως το EV9 υιοθετεί μια «υπερμοντέρνα εξωτερική σχεδίαση». Μάλιστα από τις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα αντιλαμβανόμαστε πως η σχεδίασή του είναι διαφορετική από αυτή του EV6.
 

Μοντέρνα σχεδίαση 

Το EV9 διατηρεί έναν τετραγωνισμένο σχεδιασμό με μία σχεδόν επίπεδη γραμμή οροφής. Ως concept, έχει τα συνηθισμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, όπως μεγάλους τροχούς, πλαϊνές κάμερες αντί για καθρέπτες και φωτισμό υψηλής τεχνολογίας με LED που πλαισιώνουν την κλειστή μάσκα. Επίσης απουσιάζουν οι λαβές των θυρών αποκτώντας έτσι πιο κομψό προφίλ, ενώ διαθέτει μια τεράστια εξάγωνη ηλιοροφή.
 

Μινιμαλιστικό εσωτερικό με μεγάλη οθόνη 

Οι σχεδιαστές της Kia προσέγγισαν το εσωτερικό με μινιμαλιστική διάθεση. Πολύ λίγα είναι τα συμβατικά χειριστήρια, ενσωματώνοντας τις περισσότερες λειτουργίες σε μια εξαιρετικά ευρεία οθόνη που δεσπόζει στο ταμπλό. Δεν είναι σαφές εάν το EV9 έχει μονοκόμματη οθόνη ή πολλές οθόνες στο ίδιο περίβλημα, αλλά σίγουρα φαίνεται πρωτοποριακό. Το τιμόνι έχει λάβει φουτουριστικό σχεδιασμό, ενώ μεγάλη σε μήκος φαίνεται πως είναι η κεντρική κονσόλα που περνάει ανάμεσα από τον οδηγό και τον συνοδηγό. Μένει να δούμε αν ολόκληρη η κεντρική κονσόλα κατευθύνεται προς τα εμπρός και προς τα πίσω, όπως φαίνεται στο Hyundai Ioniq 5.
     

Βασισμένο στην πλατφόρμα E-GMP

Κλείνοντας να πούμε πως βέβαια πρέπει να θεωρείται πως το EV9 θα βασιστεί στην πλατφόρμα E-GMP, κοινή με το EV6 και το Genesis GV60.

Νέο ηλεκτρικό για την Kia!
-Μεγάλο SUV με μοντέρνα σχεδίαση.
-Μινιμαλιστικό εσωτερικό με μεγάλη οθόνη και λίγα μπουτόν.
-Βασισμένο στην πλατφόρμα E-GMP.
Θα έχουν τα ηλεκτρικά SUV την ίδια επιτυχία με αυτά που εξοπλίζονται από κινητήρα εσωτερικής καύσης ή ο κόσμος θα στραφεί σε άλλο τύπο αυτοκίνητου;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
OPEL