Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Πρωτιά για SUV και Tesla Model 3 στην Ευρώπη

2.608 Επισκέψεις στο άρθρο (13/5/2021)

Τα SUV μοντέλα συγκέντρωσαν αθροιστικά τον μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2021, το ίδιο διάστημα όπου το Tesla Model 3 αναδείχτηκε το κορυφαίο σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικό όχημα στη «Γηραιά Ήπειρο». Δείτε περισσότερα.

SUV αυτοκίνητα ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που πωλήθηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου στην Ευρώπη, σύμφωνα με όσα αναφέρουν νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, από την JATO Dynamics. Παράλληλα η εταιρεία επισημαίνει πως οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν 55 τοις εκατό και συγκεκριμένα σε 197.157 κατά τη διάρκεια του τριμήνου, δείχνοντας έτσι την αυξητική τάση που υπάρχει στην ευρωπαϊκή αγορά.
 
Μάλιστα όπως υπογραμμίζεται από την εταιρεία αναλυτών LMC Automotive, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ολόκληρης της Ευρώπης μέσα στο 2021 αναμένεται να φτάσουν το 1 εκατομμύριο κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά. Σημειώνεται δε, πως σύμφωνα με τα στοιχεία της ACEA, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιπροσώπευαν το 6,6% των συνολικών πωλήσεων του πρώτου τριμήνου στη «Γηραιά Ήπειρο».
 
Επιστρέφοντας στα μοντέλα, παρά την κυριαρχία των ηλεκτρικών SUV, πρώτο σε πωλήσεις για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου στην Ευρώπη αναδείχτηκε το Tesla Model 3. Το αμερικανικό ηλεκτρικό μοντέλο έφτασε τις 30.428, όντας το Νο 4 μοντέλο της Ευρώπης συνολικά σε πωλήσεις το Μάρτιο. Μπροστά του βρέθηκαν τα Volkswagen Golf, Peugeot 208 και Opel Corsa.
 
Τέλος, επιστρέφοντας στην κατηγορία των ηλεκτρικών, πίσω από το Model 3 βρέθηκε το Renault Zoe το οποίο αν και έχασε έδαφος με 12.383 μονάδες έμεινε στη δεύτερη θέση και ακολούθησε το VW ID.3 με 11.458 μονάδες. Την πεντάδα συμπληρώνουν τα ηλεκτρικά SUV, Hyundai Kona (10.573 μονάδες) και Kia e-Niro (9.883 μονάδες) με αύξηση πωλήσεων κατά 84 και 128% αντίστοιχα.  

TI YOKOHAMA AGORAZO
SEAT XENOIASTOI