Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Το νέο πρωτότυπο SUV της premium φίρμας εμφανίζει αρκετά αιχμηρό σχεδιασμό και διαθέτει επιβλητικές ζάντες αλουμινίου

Το νέο πρωτότυπο SUV της premium φίρμας εμφανίζει αρκετά αιχμηρό σχεδιασμό και διαθέτει επιβλητικές ζάντες αλουμινίου

Πρωτότυπο compact SUV Lexus

3.197 Επισκέψεις στο άρθρο (9/9/2016)

Η τελευταία διαρροή από τα νέα μοντέλα που θα δούμε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι αφορά το πρωτότυπο SUV της premium μάρκας Lexus, το Lexus UX concept.

Όσο περισσότερο πλησιάζουμε στην επίσημη έναρξη της έκθεσης αυτοκινήτου στο Παρίσι, όλο και περισσότερα νέα μοντέλα αποκαλύπτονται επίσημα ή διαρρέονται πληροφορίες και φωτογραφίες αυτών στον τύπο. Η τελευταία αποκάλυψη είναι αυτή του Lexus UX concept, του νέου πρωτότυπου SUV της premium φίρμας, τα οποίο όπως τα μεγαλύτερα ΝΧ και RX, εμφανίζει αρκετά αιχμηρό σχεδιασμό.
Αντίστοιχα, όπως συμβαίνει στα περισσότερα πρωτότυπα, το UX πατάει πάνω σε μεγάλες ζάντες αλουμινίου, ενώ όπως διακρίνεται από τα χερούλια των θυρών, αυτές φαίνεται πως ανοίγουν σε αντίθετη διεύθυνση. Επιπλέον στο πρωτότυπο διακρίνεται η έλλειψη πλαϊνών καθρεπτών, οι οποίοι έχουν αντικατασταθεί από κάμερες. Εξάλλου αυτή την καινοτομία την έχουμε ξαναδεί στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ από την επόμενη χρονιά είναι πολύ πιθανόν να τη δούμε να ενσωματώνεται και σε αυτοκίνητα παραγωγής στην ιαπωνική αγορά, όπου πλέον επιτρέπονται.
Για να επανέλθουμε πάλι στο πρωτότυπο, στο πίσω μέρος διακρίνουμε τη διπλή απόληξη της εξάτμισης, συνεπώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως κάτω από το καπό, κρύβεται κινητήρας εσωτερικής καύσης. Φυσικά είναι πολύ πιθανό, όπως είναι το πνεύμα της εποχής, να υπάρχει και κάποιος ηλεκτροκινητήρας που θα συνδυάζεται με το μοτέρ, δημιουργώντας έτσι ένα υβριδικό σύνολο. 
 Το UX concept είναι πολύ πιθανό να αποτελεί τον προπομπό ενός μελλοντικού compact crossover της φίρμας, άποψη η οποία ενισχύεται από το γεγονός πως η ιαπωνική φίρμα έχει κατοχυρώσει τα αναγνωριστικά ονόματα «UX 200» και «UX 250» για την Ευρώπη. Ίσως αποτελεί και μια premium εκδοχή του Toyota C-HR. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
OPEL