Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ψηφιακά τα ραντεβού για τις εξετάσεις διπλώματος οδήγησης

(1/10/2024)
Ψηφιακά τα ραντεβού για τις εξετάσεις διπλώματος οδήγησης

- Στη διάθεση του κοινού η νέα ψηφιακή πλατφόρμα της Περιφέρειας Αττικής.
- Πρόσβαση από tablet, smartphone ή υπολογιστή.
- Πάνω από 4.700 αιτήματα για εξετάσεις σε 10 ημέρες.
- Περισσότερα τα αιτήματα για θεωρητικές εξετάσεις τις πρώτες ημέρες.

Στη διάθεση του κοινού η νέα ψηφιακή πλατφόρμα της Περιφέρειας Αττικής

Ηλεκτρονικά μπορούν να κλείνουν πλέον τα ραντεβού τους όλοι οι υποψήφιοι οδηγοί που θέλουν να προγραμματίσουν τη θεωρητική και πρακτική τους εξέταση, καθώς και όσοι νυν οδηγοί επιθυμούν να προβούν σε επέκταση διπλώματος. Αυτή η δυνατότητα είναι πλέον διαθέσιμη χάρη στη λειτουργία μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας της Περιφέρειας Αττικής. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία του ενδιαφερόμενου, όπως συνέβαινε έως τώρα.

Πρόσβαση από tablet, smartphone ή υπολογιστή

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι που υπάγονται σε οποιαδήποτε από τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Αττικής, είτε οι ίδιοι είτε οι εξουσιοδοτημένοι εκπαιδευτές τους, έχουν πλέον τη δυνατότητα να εισέρχονται από το κινητό τηλέφωνο (smart phone), το tablet ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://drivingexams.attica.gov.gr. Από εκεί θα μπορούν να επιλέγουν την ημέρα και ώρα της θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης οδήγησης που επιθυμούν.

Πάνω από 4.700 αιτήματα για εξετάσεις σε 10 ημέρες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, από τις 20 Σεπτεμβρίου που ενημερώθηκαν οι σχολές οδηγών για την επικείμενη λειτουργία της πλατφόρμας, έχουν καταχωρηθεί πάνω από 700 κέντρα εκπαίδευσης, οι εκπρόσωποι των οποίων παρακολούθησαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία και σχετικό διαδικτυακό σεμινάριο. Τα δε αιτήματα για ραντεβού εξέτασης υποψηφίων οδηγών θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης ξεπερνούν ήδη τα 4.700.

Περισσότερα τα αιτήματα για θεωρητικές εξετάσεις τις πρώτες ημέρες

Από την πρώτη επεξεργασία των στοιχείων, προκύπτει πως το 62,2% των ραντεβού που κλείστηκαν από τις σχολές οδηγών αφορά θεωρητικές εξετάσεις και το 37,8% πρακτικές εξετάσεις. Τέλος, αναφορικά με τις περιοχές πραγματοποίησης των εξετάσεων, η πλειοψηφία αφορά τον Κεντρικό και Δυτικό Τομέα Αθηνών και ακολουθούν κατά σειρά ο Νότιος Τομέας Αθηνών, ο Πειραιάς, ο Βόρειος Τομέας Αθηνών, η Ανατολική Αττική και η Δυτική Αττική.

FORD
OPEL