Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
10 φωτογραφίες »

Στο σφυρί η πιο «πειραγμένη» Alfa Romeo Spider του κόσμου

8.198 Επισκέψεις στο άρθρο (7/9/2021)

Μια Alfa Romeo Spider δέχθηκε την φροντίδα του βελτιωτικού οίκου Alfaholics και βρέθηκε με έναν τετρακύλινδρο Twinspark 220 ίππων κάτω από το καπό της και ουκ ολίγες σπορ πινελιές στην καμπίνα. Πόσα λεφτά θα έδινες για να κάνεις δική σου αυτή την εντυπωσιακή, πειραγμένη Ιταλίδα;

Οι Alfaholics είναι μια εταιρεία βελτιώσεων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία είναι γνωστή κυριώς για τις εντυπωσιακές ανακατασκευές βασισμένες σε κουπέ Alfa Romeo Giulia της δεκαετίας του 1960. Ωστόσο, όπως φαίνεται και στις εικόνες, η ίδια συνταγή επιτυχίας λειτούργησε εξίσου καλά και σε μια Alfa Romeo Sprider, η οποία έγινε διάσημη με την έμφανισή της στην ταινία του 1967, The Graduate, με τον Dustin Hoffman.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Συγκεκριμένα, οι Alfaholics για πιο αεροδυναμικό σχήμα, σκέπασαν την Spider με αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή. Στο εσωτερικό πρόσθεσαν bucket δερμάτινα καθίσματα ενω επένδυσαν το ταμπλό με δέρμα Alcantara με εμφανείς ραφές που τονίζουν περαιτέρω τον σπορ χαρακτήρα της ρετρό Ιταλίδας. Επιπλέον, πίσω από το σπορ τριάκτινο τιμόνι με ενθέσεις alcantara και δέρματος, βρίσκεται μια ψηφιακή οθόνη στη θέση του αναλογικού πίνακα οργάνων, ενώ για εκείνους που αρέσκονται στις λεπτομέρειες, το έμβλημα της Alfa Romeo κοσμεί την μοκέτα στο πάτωμα οδηγού και συνοδηγού.
 
Περνώντας στο μηχανοστάσιο, οι τροποποιήσεις περιλαμβάνουν αρχικά έναν τετρακύλινδρο κινητήρα Twinspark απόδοσης 220 ίππων σε συνδυασμό με εξατάχυτο σειριακό κιβώτιο. Για την καλύτερη μετάδοση της κίνησης στον πίσω άξονα, οι μηχανικοί της Alfaholics εφοδιάσαν την Spider με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ενώ για να σιγουρευτούν ότι σταματάει και στρίβει σαν γνήσια Alfa, πρόσθεσαν ένα πλήρως χειροποίητο ρυθμιζόμενο kit ανάρτησης αλλά και ισχυρά φρένα με θηριώδεις εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά. Οι Βρετανοί μετρ των ανατασκευών Alfa Romeo ισχυρίζονται ότι είναι η γρηγορότερη «αράχνη╗ του κόσμου, ειδικά σε φιδίσιες διαδρομές με κλειστές στροφές.
 
Καταλήγοντας, να πούμε πως η συγκεκριμένη Alfa Romeo Spider πρόκειται να διατεθεί σε δημοπράσια συλλεκτικών αυτοκινήτων και κοστολογείται περίπου στις 150.000 λίρες, δηλαδή περί τις 175.000 ευρώ.

 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
NISSAN