Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Πωλήσεις αυτοκινήτων: Τι αγόρασαν οι Έλληνες το 2022;
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πωλήσεις αυτοκινήτων: Τι αγόρασαν οι Έλληνες το 2022;

110.366 Επισκέψεις στο άρθρο

Ποιο ήταν το best-seller της ελληνικής αγοράς το 2022; Ποιες οι αγαπημένες μάρκες; SUV ή χαμηλό και σε τι καύσιμο; Κάντε όποια ερώτηση θέλετε και θα βρείτε την απάντηση που ψάχνετε στις γραμμές που ακολουθούν.

Άνοδος 4% σε σχέση με το 2021

Η χρονιά έχει ολοκληρωθεί, οι εταιρείες κάνουν απολογισμούς για το 2022 και το AutoΤρίτη παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον κόσμο των πωλήσεων. Σαν ένα πρώτο γενικό συμπέρασμα, επιβεβαιώνεται και από τα νούμερα πως η αγορά του αυτοκινήτου συνεχίζει να ενισχύει την δυναμική της, βελτιώνοντας τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων συγκριτικά με το 2021. Πιο συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022 καταγράφηκαν συνολικά 105.618 ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι βελτιωμένος σχεδόν 4,1% συγκριτικά με το 2021. Μπορεί στην θεωρία να μοιάζει μικρή η αύξηση, αλλά υπολογίζοντας τις δυσκολίες, τις πιέσεις από την έλλειψη ημιαγωγών και το περιορισμένο αριθμό ετοιμοπαράδοτων νέων μοντέλων αντιλαμβάνεται κανείς πως η τελική «σούμα» δίνει ένα αρκετά θετικό πρόσημο.
 
Στις 105.618 ταξινομήσεις, περισσότερες από τις μισές αφορούσαν εταιρικές πωλήσεις, ενώ στο κομμάτι της λιανικής σημειώθηκαν 47.630 καταγραφές νέων ιδιωτικών μοντέλων. Πάμε να δούμε περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς μοιράστηκαν οι μάρκες τα παραπάνω μερίδια.


Ο χάρτης των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ελλάδα για το 2022.

Ο χάρτης των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ελλάδα για το 2022.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
Ford