ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Πώς να καθαρίσεις τη μαυρίλα από τα τακάκια στις ζάντες;

 Σχολιάστε 
12.521 Επισκέψεις στο άρθρο
Πώς να καθαρίσεις τη μαυρίλα από τα τακάκια στις ζάντες;
2 Φωτογραφίες »

- Σίγουρα έχεις προσπαθήσει να τα καθαρίσεις και βρέθηκες με μαύρα χέρια
- Δεν θέλει κόπο, αλλά σωστά υλικά!
- Ψέκασε το καθαριστικό και μετά απλά ξέβγαλε
- Αν είναι καιρό βρώμικες, λίγο βούρτσισμα ίσως βοηθήσει

Δεν θέλει κόπο, αλλά σωστά υλικά!

Εάν οι ζάντες σας παραμένουν βρώμικες ακόμα και αφού πλύνετε το αυτοκίνητο, φταίει η σκόνη από τα τακάκια των φρένων. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτή αρκεί να ξέρετε τι να κάνετε. Σε αντίθετη περίπτωση απλά σπαταλάτε νερό (που είναι υπερπολύτιμο πλέον) και το χρόνο σας καθώς το κλασικό σαπούνι δεν θα κάνει δουλειά.

Πως λοιπόν θα απαλλαγώ από τη «μαυρίλα» στις ζάντες μου;

Ψέκασε με τα σωστά υλικά και απλά ξέβγαλε!

Για να βγάλετε τη «μαυρίλα» στις ζάντες από τα τακάκια δεν χρειάζεται τρίψιμο, αλλά τα σωστά υλικά. Πιο συγκεκριμένα, στα καταστήματα με προϊόντα αυτοκινήτου, θα βρείτε ειδικά καθαριστικά για ζάντες, με χημικά που αφαιρούν το σίδερο και καταφέρνουν εύκολα να εισχωρήσουν στην βρωμιά από τα τακάκια και να τη διασπάσουν.

Πολλά από αυτά τα υλικά μάλιστα, όταν ψεκάζονται στην επιφάνεια της ζάντας και έρχονται σε επαφή με τα υπολείμματα από τα τακάκια, αλλάζουν χρώμα. Συνήθως το αρχικά διαφανές υγρό μετατρέπεται σε κόκκινο ή μωβ, ώστε να φανεί ότι δρα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες στη συσκευασία, να ψεκάσετε το καθαριστικό στη ζάντα και να ξεπλύνετε με νερό αφού περάσει ο χρόνος που απαιτείται. Ανάλογα το πόσο βρώμικες είναι οι ζάντες ίσως χρειαστεί επανάληψη της διαδικασίας.

Τέλος, έχετε υπόψιν πως τα κλασικά καθαριστικά ίσως δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα σε πιο εξειδικευμένα υλικά, όπως κάποιες βαφές χρωμίου. Αντιθέτως, είναι ασφαλή και αποδοτικά στο αλουμίνιο, τους βαμμένους τροχούς, και τα πλαστικά καπάκια της ζάντας. Επίσης, τα υλικά αυτά θα έχουν αποτέλεσμα και αν τυχόν η βρωμιά από τα τακάκια έχει μεταφερθεί και στο αμάξωμα. Ωστόσο έχετε υπόψιν ότι δεν πρέπει να ψεκάσετε το υλικό σε ζεστές επιφάνειες ή υπό το φως του ήλιου γιατί μπορεί να καταστρέψουν το βερνίκι αν μείνουν για πολλή ώρα.


Συνήθως το αρχικά διαφανές υγρό μετατρέπεται σε κόκκινο ή μωβ όταν έρχεται σε επαφή με τη βρωμιά.
2 Φωτογραφίες »

Συνήθως το αρχικά διαφανές υγρό μετατρέπεται σε κόκκινο ή μωβ όταν έρχεται σε επαφή με τη βρωμιά.

Πως καθαρίζω σε περίπτωση που η βρωμιά είναι πολύ καιρό στη ζάντα;

Υπάρχουν περιπτώσεις που η μαυρίλα στις ζάντες είναι πολύ επίμονη και δεν φεύγει με απλή εφαρμογή των χημικών καθαριστικών. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να λάβετε πιο δραστικά μέτρα.

Πρώτα ξεπλένετε με πίεση τη ζάντα για να φύγουν χώματα και λάσπες. Στη συνέχεια ψεκάζετε με το ειδικό καθαριστικό ζαντών. Τότε με μια μαλακή βούρτσα ή πινελάκι που να χωρά και στις μικρές γωνίες της ζάντας, τρίβετε ώστε να βοηθήσετε το καθαριστικό να εισχωρήσει και στα πιο δύσκολα σημεία. Αφού ολοκληρώσετε ξεβγάζετε την ζάντα και περνάτε ένα χέρι σαπούνι αυτοκινήτου, με τη βοήθεια μιας πετσέτας μικροινών ή πιστολιού αφρού. Αφού ξεβγάλετε και στεγνώσετε καλά με μια καθαρή, στεγνή πετσέτα, θα έχετε το τέλειο αποτέλεσμα και ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο.

fiat
POIO BRIDGESTONE