Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
6 φωτογραφίες »

Peugeot Ion concept, 1994 και Peugeot Tulip concept, 1996

Πρόγευση από πλήθος πρωτότυπων

4.272 Επισκέψεις στο άρθρο

Από το 1990 έως το 2010, η Peugeot συνεχίσει να εργάζεται και να εξελίσσει την ηλεκτροκίνηση με αμείωτους ρυθμούς παρουσιάζοντας αρκετά πρωτότυπα, μερικά εκ των οποίων μάλιστα άκρως εντυπωσιακά. Το Ion το 1994, ένα όχημα αστικών μετακινήσεων ικανό να φιλοξενήσει 4 επιβάτες, το Tulip, δύο χρόνια αργότερα, έναν προάγγελο του car sharing, μιας και είχε κατασκευαστεί για να νοικιάζεται από ένα κεντρικό σταθμό, με τη διαχείριση, την κράτηση, τη συντήρησης και τη χρέωση να γίνεται μέσω κινητού, καθώς και το Touareg.

Το τελευταίο παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού του 1996, ως τετρακίνητο off-roader όχημα αναψυχής και έπαιρνε κίνηση από ένα υβριδικό σύστημα. Αυτό αποτελούνταν από ένα ηλεκτρικό κινητήρα με ισχύ 35,5 kW και έναν μονοκύλινδρο κινητήρα, που λειτουργούσε ως γεννήτρια, φορτίζοντας τις μπαταρίες, παρέχοντας έτσι εμβέλεια 300 χιλιομέτρων με 15 λίτρα καυσίμου.

Το 2000 η γαλλική φίρμα παρουσίασε τα φουτουριστικά e-doll και Bobslid, ως όραμα της αστικής κινητικότητας. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και το concept BB1 που παρουσιάστηκε στη Φρανκφούρτη το 2009. Με μόλις 2,5 μ. μήκος είχε την ικανότητα να φιλοξενήσει 4 επιβάτες και εξοπλιζόταν με μπαταρίες λιθίου έχοντας αυτονομία 100 χλμ.. Τελευταίος προάγγελος των οχημάτων παραγωγής ήταν το πρωτότυπο EX1 του 2010 , των 350 ίππων και χρόνο 2,24 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, ένα μοντέλο που κατέχει 6 διεθνή ρεκόρ επιτάχυνσης.

Πλήρης γκάμα εξηλεκτρισμένων οχημάτων
Όλη η πορεία της Peugeot και η ενασχόλησή της με τον εξηλεκτρισμό ων οχημάτων από το μακρινό 1902 κορυφώνεται στο σήμερα, με τη γαλλική φίρμα να διαθέτει μια πλήρη γκάμα οχημάτων με χαμηλές ή μηδενικές εκπομπές CO2. Μέχρι το 2025 η Peugeot στοχεύει να ηλεκτροδοτηθεί το 100% των μοντέλων της. ¶λλωστε ήδη η γαλλική φίρμα διαθέτει ένα ευρύ φάσμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων: Τα επιβατικά e-208, e-2008, 508 Hybrid και 3008 Hybrid, αλλά και τα επαγγελματικά e-Expert, e-Traveller και σύντομα e-Boxer. Φυσικά παράλληλα ετοιμάζονται και πιο σπορ κατασκευές όπως μας προϊδέασε με το 508 Sport Engineered.

Πρώτη στην ελληνική αγορά
Περνώντας στα εν Ελλάδι τεκταινόμενα, η Peugeot βρίσκεται στην πρώτη θέση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων για το πρώτο οκτάμηνο του έτους καταλαμβάνοντας μερίδιο 25,1%. Νούμερο που επιβεβαιώνει ότι τα μοντέλα της αποτελούν την ιδανική λύση στην εποχή του εξηλεκτρισμού της αγοράς αυτοκινήτων, με το e-208 να αποτελεί και τη νούμερο ένα επιλογή των αγοραστών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Peugeot διαθέτει 55 σημεία φόρτισης πανελλαδικά για ολους τους πελάτες της, ενώ το Peugeot e-208 είναι διαθέσιμο προς δοκιμαστική οδήγηση σε όλο το Δίκτυο Επίσημων Διανομέων Peugeot πανελλαδικά.

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

fiat
LEASING COURIER VS CITAN